Hozzávalók:
- 4 dl. tej
- 6 ek. cukor
- 2 db. tojás
- 1/2 rúd vanília
- 2 dl. tejszín
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só.
Elkészítés:
Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a sóval.
A tejet a vaníliával felforraljuk, és apránként hozzáöntjük a tojásos cukrot.
Folytonos kevergetés közben épp csak forráspontig melegítjük.
Kihűtjük.
Közben a tejszínből kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a kihűlt tejes tojásba.
A vaníliát kivesszük belőle, még esetleg hűthetünk rajta, vagy a masszát beleöntjük a fagyigép tartályába, és megfagyasztjuk.
A vaníliafagyi a kedvencem! Ez a kehely pedig gyerekkoromat idézi mikor ebből ettük a gesztenyepürét! Anyukámnak még mindig megvan. :)
VálaszTörlésLassan tényleg jövök vissza, pontosan szeptemberben, és van sok receptem is! :))
Most azt mond meg melyik fagyidból kínálsz meg? Az előbb láttam a fahéjasat most meg a vanília. Tudod mit? Ebből is kérek egy kicsikét meg a másikból is egy kicsikét! A fagyis poharadat már az előbb is észrevettem nekem is pont ilyen van! Munkahelyen szakszervezettől kaptuk régen azt hiszem nőknapjára?:)
VálaszTörlésNagyon guszta ez is, megyek készítek én is valami finom fagyit:)
VálaszTörlésBizony egyik fagyid gusztusosabb, mint másik, kérek egy-egy gombócot.
VálaszTörlésÉn is megkívántam a fagyit, nagyon guszta.
VálaszTörlésEbből is kérek. :))) Nagyon guszta.
VálaszTörlésBarbi!
VálaszTörlésNekünk is!! Finomak ezek a főzött fagyik. Nálunk az egyik cukrászdában is nagyon finom fagyik vannak,ezek legalább olyanok. :D
A kehely nagyon régi már valóban, :) és mi is ettünk belőle gesztenyepürét. :))
Éva!
Szívesen megkínállak akármelyikből, amelyikből csak kérsz. Még hozok majd, mostanában sok fagyit készítettem. :))
Trollanyu!
Köszi! Nem csak a meleg, hanem a Te lelkes fagyis bejegyzéseid is inspiráltak. :D
Mrita!
Szívesen adok! ;)
Kati!
Köszi! :)
Petra!
Várjál most már elfogytak, készítek mindjárt újat! :)))