Több féle zsemle receptet mentettem már le, próbálgatom őket szépen sorban. Ezt a receptet Martinellinél találtam. A hozzávalóknál csak a sót növeltem, eredeti leírás nála, ide úgy írom, ahogy én készítettem el. Nem nagyon szeretek zsemlét sütni, a formázás miatt, de azért lassan majd csak belejövök. :)))
Köszönöm a receptet! :)
Hozzávalók:
- 50 dkg. liszt
- 2,5 dkg. élesztő
- 2 tojás
- 5 dkg. margarin
- 2 dl. tej
- 2 kk. só
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos tejjel, kevés cukorral felfuttattam, majd a többi hozzávalóval hólyagosra kidolgoztam a tésztát.
Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztettem.
A megkelt tésztát 9 részre osztottam, megformáztam, tepsibe helyeztem.
Ismét kelesztettem, majd megkentem tojás sárgájával.
Előmelegített gőzös sütőben 200 C fokon megsütöttem.
Jó étvágyat! :)
Nagyon szépek lettek, gratulálok.
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
TörlésMegkérdezhetem ennél szebben, hogy lehetne formázni??? ;D
VálaszTörlésGyönyörű szép lett!! :))
Igen! ;D, de választ még nem tudok, rajta vagyok! :))) Ha jobban megnézed, azok a "szoknyák" vagy "talpak" alul nem kellenének rá, szerintem, na de majd idővel... :DDD
TörlésNe aggódj, én már többször elkészítettem de sajnos én is mindig ezt mondom.
TörlésNa, igen nem kéne ennyire maximalistának lennünk... :)))
TörlésSzerintem ennél szebben nem is lehetne, tökéletes zsemlék! :)
VálaszTörlésKöszi! :)))
TörlésEzek gyönyörűek:) Nincs ezzel semmi baj sem. Nekem a joghurtos zabpelyhes lett a kedvencem a zsömlék közül. De mind finomak, főleg ha háziak:)
VálaszTörlésKöszönöm! :) Joghurtost már én is sütöttem, az valóban nagyon finom, könnyedebb, nem "sűrű". Az viszont tény, hogy a házi, az házi, tehát csak is finom lehet. :)
TörlésNagyon szépek, ahogy közben nézegetem, a barátom is rápillantott és azt mondta "ezt otthon sütték? hm... jól néz ki:)"
VálaszTörlésKöszi szépen, jó érzés ilyet hallani. :)))
Törlés