Limarától a recept. Nagyon- nagyon finom. :)
Hozzávalók:
- 60 dkg. liszt
- 1 tk. só
- 2 ek. cukor
- 1 tojás
- 0,5 dl. olaj
- kb. 3 dl. tej
- 3 dkg. élesztő
Diós töltelék:
- 4-5 ek. őrölt dió
- 3 ek. cukor
- fél citrom reszelt héja
- csipet őrölt fahéj
- baracklekvár
Kakaós töltelék:
- 3 dkg. olvasztott margarin
- cukrozatlan kakaópor
- porcukor
Tetejére:
- 1 tojás
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, és egy
közepesen kemény kelt tésztát dagasztunk.
Kelesztőtálban duplájára
kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk és két egyforma darabba
vágjuk.
Az egyik tésztából egy keskeny, vékony téglalapot nyújtunk. Megkenjük
baracklekvárral, meghintjük a cukorral, citromhéjjal és fahéjjal
elkevert dióval. Feltekerjük mint a bejglit és kis trapézokra vágjuk.
A trapézok közepét egy vékony fakanálnyéllel lenyomjuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a kész tésztákat és letakarva hagyjuk kb. 30 percig kelni.
Elkészítjük a másik tésztát is.
A kakaósnál legközelebb kicsit több margarint, vagy olajat fogok használni. :)
Azt is vékony, keskeny téglalappá nyújtjuk, megkenjük az olvasztott
vajjal. Vastagon megszórjuk porcukorral, úgy, hogy a tészta sehol ne
látszódjon ki alóla, majd erre vastagon kakaóport terítünk. A
legegyszerűbb mindkettőt egy kis szűrőn keresztül hinteni.
A feltekert tésztából az előzőhöz hasonlóan trapézokat vágunk, majd a
közepét egy vékony fakanál nyéllel lenyomjuk. Ezeket is sütőpapíros
tepsire tesszük.
A megkelt tésztákat lekenjük egy felvert tojással, majd pirosra sütjük.
180 fokos sütőben kb. 15-18 perc kell neki.
A kakaósnál legközelebb kicsit több margarint, vagy olajat fogok használni. :)
Alkalmazni fogom Barbi tanácsát: 2 púpozott ek. porcukorhoz, 1 csapott ek. kakaópor. :)))
Szépségesek, és persze biztos finomak is. :) Egyszer biztos én is elkészítem majd ezt, néztem Limaránál is...
VálaszTörlésKöszönöm! :) Nagyon finom volt. Így van ez, túl nagy a választék... :)))
TörlésÓ Csilla, ezek gyönyörűek és az utolsó képen, ahogy repülnek egymás után...csodás:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
TörlésItt is gyönyorű, nemcsak Limaránál!:)
VálaszTörlésAzért az övé sokkal szebb, köszi! :)))
TörlésNagyon guszta és igazolom hogy nagyon finom, mivel én is elkészítettem , igaz nekem a pillangóim elrepültek!:-))
VálaszTörlésCsilla képzelt eszembe jut mindennap a lányod és nyomom a gombot nekik!
Kedves Éva! Köszönjük szépen a szavazást! :) Azért az én pillangóim se teljesen pillangók. :)))
TörlésGyönyörű csigáid lettek, most én is megpróbáltam ilyen háromszögekre vágni, de annyi tölteléket raktam bele, hogy csúszkáltak szanaszéjjel! :)) A kakaósnál a kakaóport össze szoktam keverni a porcukorral és van, hogy 3 kanál cukor és 1 kanál kakaópor-arányt tartok, és a tésztát nem kell vastagon kenni vajjal, inkább több cukor kell, hogy ne legyen száraz a kakaós töltelék. De a 3:1 aránynál már nem is lesz! Nincs is ennél finomabb reggeli!! :))
VálaszTörlésKöszi Barbi, szóval a kakaós az tényleg lehetett volna kicsit "nedvesebb" szerintem, de a gyerekeimnek így is ízlett nagyon. :)
TörlésGyönyörűek! És ha keltek akkor csak finomak lehetnek. Látszik is, hogy azok. Miért is vagyok én olyan lusta kelt tésztákat sütni???
VálaszTörlésKöszi szépen. Nem hinném, hogy lustaság, inkább idő kérdése. :)))
TörlésNagyon jól néznek ki! Hmm, nem is lenne rossz ismét ilyet sütni!:) A fotóid egyszerűen lenyűgözőek!!!:)
VálaszTörlésKöszi szépen! :)
TörlésTökéletesek! Guszták! Egyet kérnék! :o)
VálaszTörlésKöszönöm Kriszti! :)
TörlésCsodaszépek, láttam Limaránál és Évánál is:) Szívesen megkóstólnám:)
VálaszTörlésKöszönöm Kati! :)
TörlésNagyon szépek! Én még nem készítettem ilyet, de csábítóak!
VálaszTörlésTuti szeretnétek! :)))
TörlésCsoda szépek,és csoda finomak lehetnek! Talán egyszer!
VálaszTörlésCsoda finomak. :) Köszi! :)
Törlés