2012. március 18., vasárnap

Sajttal- sonkával töltött pulykamell



Hozzávalók:
  • 4 nagy szelet pulykamell
  • 4 szelet sonka
  • 4 szelet sajt
  • só, bors
  • panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A pulykamelleket fólia, vagy nejlonzacskó között vékonyra kiklopfoljuk. Ha a  hússzeletek vastagabbak, akkor hosszában bevágjuk, annyira, hogy "könyvként" ki tudjuk nyitni, majd klopfoljuk.
Sózzuk, borsozzuk, és pihentetjük kb. 1 órát.
Ezután a húsra ráteszünk egy szelet sonkát, és egy szelet sajtot, és a hús nagyságától függően vagy félbehajtjuk, vagy feltekerjük. A szélét megpróbáljuk alaposan lezárni, összeklopfoljuk, vagy összenyomkodjuk.
A szokásos módon panírozzuk: lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban, közepes tűzön mindkét oldalán megsütjük.



Jó étvágyat! :)


8 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Ugye?,szerintem is, nem is kellett nógatni a gyerekeimet, hogy egyék meg! :)))

      Törlés
  2. Szia! Nagyon guszta. Légy szíves segíts a sonka megválasztásában. Milyen sonkát szoktál használni ehhez, vagy más sonkás húsos ételekhez. A múltkor sonkás tekercses sós sütit sütöttem, de olyan íztelen volt a sonka, pedig nem a legolcsóbb fajtát választottam.
    Előre is köszi ha válaszolsz! Üdv. Marcsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Marcsi!
      Én a tescoba veszem a sonkát többnyire. Kapuvári sonka, vagy Délhús, illetve éppen amelyik olcsóbb. Ezek inkább közepes árkategóriásak. :S

      Törlés