Hozzávalók:
- 6 db. szikkadt zsemle.
- 5 db. tojás
- 1 l. tej
- 4-5 ek. édesítőpor (most Canderel)
- 1 tk. vaníliás cukor, vagy vanília aroma
- 6 dkg. olvasztott vaj
- 1 kk. őrölt fahéj
- 6 db. közepes alma
- 2 ek. baracklekvár.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200 C fokra. Kivajaztam egy kisebb tepsit.
A zsömléket kockára vágtam.
A tojás sárgáját kikevertem az édesítővel, vaníliával, majd hozzáöntöttem a tejet, és az olvasztott vajat.
Tésztaszűrő segítségével a fele zsemlét belemerítettem a tejes- tojásba, majd leterítettem a tepsibe.
Az almát megpucoltam, négybe vágtam, és vékony szeletkékre vágtam fel.
Ezt ráterítettem a zsemlére, megszórtam fahéjjal, a maradék zsemlét is megáztatás után beleterítettem az alma tetejére.
Irtó jólnéz ki:) Sajnos ez nálunk valamiért nem megy, pedig az almás dolgokat szeretik. Ezért nem is készítettem már évek óta, pedig tényleg tökéletes egy jó kis leves után:)
VálaszTörlésKeves Csilla-A Krisztina blogjárol jöttem ide hozzád. Nagyon tetszik a blogod. Ügyes vagy a főzésben, és pláne az élesztős dolgokban. Fantasztikus dolgokat sütsz!
VálaszTörlésA máglyarakás nagyon érdekes nevü...mi itt Bread pudding-kenyér puddingnak hivják.
Ilyen különleges módon még nem készitettem, pláne tojás fehér habbal. Én általában az alma szeleteket, kissé megpárolom cukor, és fahéjjal, kis vajjal a serpenyőben, mielőtt hozzá adnám a masszához, hogy biztos legyek hogy megpuhujon a sütésben.
Nagyon ötletes, guszta, és finom! Szivesen várlak az én blogomon is!
Trollanyu!
VálaszTörlésKöszi! Azért van(nálunk sajnos jó sok) olyan kaja, amit nem esznek meg, de ez van. Nagyon finom, főleg, ha jól beáztatjuk a zsemlét. :)))
Kedves Elizabeth!
Szeretettel köszöntelek, és köszönöm a látogatásod, és a dicsérő szavakat! :) Igyekszem! :)))
Valóban több féle módon készíthető ez az édesség is. :)
Köszönöm a meghívást is, benézek hozzád! :)
Nagyon guszta és finom ez a sütemény!
VálaszTörlésÉva!
VálaszTörlésKöszönöm, szerintünk is finom. :)