2011. november 20., vasárnap

Krumplileves

Nagyon egyszerű, és nagyon finom leves. Akár önálló fogásként is szerepelhet, ha főzünk bele kolbászt, krinolint. 

Hozzávalók:
  • kb. 1 kg. burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 1 db. kisebb vöröshagyma
  • 1 ek. olaj
  • só, pirospaprika, őrölt bors.

Elkészítés:

A krumplit, zöldségeket megpucolom, aprítom. 
Az olajon kissé megforgatom a krumplit, répát, zöldséget, és az egészben hagyott hagymát.
Felöntöm vízzel, sózom, pirospaprikát szórok rá, és puhára főzöm.



Jó étvágyat! :)

4 megjegyzés:

  1. Mi is! Milyen szép színe van!

    VálaszTörlés
  2. Krumplileves nálunk is bármikor jöhet, picit másképpen főzöm mint te.

    VálaszTörlés
  3. Petra, Barbi!
    :) Köszi! :)

    Kati!
    Ez a jó benne, hogy sokféleképpen ízesíthető, nem unja meg az ember. :)

    VálaszTörlés