2014. június 14., szombat

Madártej


 


Imádjuk. Nálunk így készül:



Hozzávalók:
  • 1,5 l. tej
  • 5 egész tojás
  • 1 csapott ek. liszt
  • kb. 15 dkg. cukor/folyékony édesítő
  • csipet só
  • 1/2 rúd vanília, vagy 1 cs. vaníliás cukor.


Elkészítés:

A tejet felforralom, a vaníliával és a cukor kb. negyedével és a csipet sóval.
Közben a tojásfehérjéből nagyon kemény habot verek, és kanállal a forrásban levő tejbe szaggatom. Kb. fél perc után óvatosan megfordítom őket. Következő kb. fél perc múltán miután megduzzadtak, szűrőkanállal óvatosan kiszedem (egy rácsos kosárba szoktam), de szedhetjük egy tálba is.
A tojássárgáját kikeverem a cukor másik felével és a liszttel, teszek hozzá egy merőkanálnyi forró tejet, elkeverem, majd hozzáöntöm, a tejhez állandó keverés közben!
Amikor besűrűsödött, leveszem a gázról, és kihűtöm.
Ráteszem a galuskákat és tálalom.



Jó étvágyat! :)

4 megjegyzés:

  1. Hát lehet nem szeretni? Nálunk is közönségkedvenc, de elég ritkán lepem meg őket vele.... Bár nem rég készült, csak éppen tejbegrízzel, habgaluska helyett. Hamarabb kész lettem vele, csak azért:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, nem lehet! :))) Tejbegrízzel? Jól hangzik! :)

      Törlés
  2. Nagy kedvenc nálunk is! Szerintem nincs is olyan ember, aki ne szeretné! :)

    VálaszTörlés
  3. Egyet kell értsek veled Csigabige! :) Szerintem sincs! Köszi, hogy itt jártál!! :)

    VálaszTörlés