Imádjuk. Nálunk így készül:
Hozzávalók:
- 1,5 l. tej
- 5 egész tojás
- 1 csapott ek. liszt
- kb. 15 dkg. cukor/folyékony édesítő
- csipet só
- 1/2 rúd vanília, vagy 1 cs. vaníliás cukor.
Elkészítés:
A tejet felforralom, a vaníliával és a cukor kb. negyedével és a csipet sóval.
Közben a tojásfehérjéből nagyon kemény habot verek, és kanállal a forrásban levő tejbe szaggatom. Kb. fél perc után óvatosan megfordítom őket. Következő kb. fél perc múltán miután megduzzadtak, szűrőkanállal óvatosan kiszedem (egy rácsos kosárba szoktam), de szedhetjük egy tálba is.
A tojássárgáját kikeverem a cukor másik felével és a liszttel, teszek hozzá egy merőkanálnyi forró tejet, elkeverem, majd hozzáöntöm, a tejhez állandó keverés közben!
Amikor besűrűsödött, leveszem a gázról, és kihűtöm.
Ráteszem a galuskákat és tálalom.
Jó étvágyat! :)
Hát lehet nem szeretni? Nálunk is közönségkedvenc, de elég ritkán lepem meg őket vele.... Bár nem rég készült, csak éppen tejbegrízzel, habgaluska helyett. Hamarabb kész lettem vele, csak azért:-)
VálaszTörlésNem, nem lehet! :))) Tejbegrízzel? Jól hangzik! :)
TörlésNagy kedvenc nálunk is! Szerintem nincs is olyan ember, aki ne szeretné! :)
VálaszTörlésEgyet kell értsek veled Csigabige! :) Szerintem sincs! Köszi, hogy itt jártál!! :)
VálaszTörlés