2014. június 9., hétfő

Palacsinta- alaprecept




Sokáig csak "érzésre" kevertem össze a palacsintát. Aztán egyszer csak gondoltam egyet és kipróbáltam Horváth Ilona receptjét. Persze azért kicsit módosítva. Nagyon finom. Nekem van egy kisebb méretű merőkanalam azzal szedem a tésztát. Ebből 20 db. palacsintám lesz. Persze nyilván a palacsintasütő méretétől is függ, hogy mennyi jön ki belőle. Mindig teszek alá kevés (nem egészen 1 kávéskanálnyi) olajat, minden darab előtt.


Hozzávalók:
  • 40 dkg. liszt
  • 3 tojás
  • 2 ek. olaj
  • 6 dl. tej
  • csipetnyi só
  • 2 dl. ásványvíz
  • + olaj a sütéshez.


Elkészítés:

A tojást az olajjal és a sóval (mixerrel) összekeverjük.
Majd fokozatosan hozzáadjuk váltakozva a tejet és a lisztet. Csomómentesre keverjük.
Beleöntjük az ásványvizet, elkeverjük, majd 15- 30 percet pihentetjük.
Palacsintasütőbe kevés olajat öntünk, felforrósítjuk és beleöntünk egy merőkanál tésztát.
Nagy lángon kb. 1 percig sütjük az egyik oldalát, megfordítjuk és  másik oldalát is megsütjük.
Tetszés szerinti töltelékkel töltjük.






Jó étvágyat! :)

4 megjegyzés:

  1. Én is érzésre keverem, de az arányok hasonlóak és a végeredmény is. Küldenél erre párat? ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze!! Ma épp megint készülök sütni, nyiss ablakot! :)))

      Törlés
  2. Amikor érzésre kevertem ki, mindig szanaszét szakadt :-)

    Horváth Ilonával viszont mindegyik példány sikerül!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Viki! :) Ez szerintem is egy tökéletes recept! :)

      Törlés