Igen, bizony elkészíthető otthon is. Aszaló gép híján sütőben szárítottam. :) A receptet itt találtam. Bevallom, mikor ettem néhány csepp édesítőt tettem a tejbe, mert nekem nem lett elég édes.
Hozzávalók:
- 2 csésze lenmag (lehet arany lenmag és barna lenmag fele-fele arányban)
- xilit ízlés szerint
- 1/2 csésze kókuszreszelék
- fahéj.
Elkészítés:
A kókuszreszeléket, lenmagot kávédarálón megőröljük, majd összekeverjük a xilittel.
A lenmagot összekeverjük a kókuszreszelékkel, fahéjjal, és annyi vizet adunk hozzá, hogy masszává álljon. (Kicsit több vizet adjunk hozzá, ugyanis néhány perc alatt a lenmag nagyon sok vizet beszív magába).
A kókuszreszelék nem szükséges, viszont ez is hozzájárul a ropogósságához.
(+ dúsításként lehet még néhány egész lenmagot, szezámmagot is a masszába szórni).
(+ dúsításként lehet még néhány egész lenmagot, szezámmagot is a masszába szórni).
A masszát elsimítjuk az aszalógép tapadásmentes lapján, majd aszalni kezdjük.
Xilit helyett használhatunk mézet is, viszont ebben az esetben kicsit rágósabb lesz, nem aszalódik teljesen ropogósra.
Aszaló hiányában simítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kapcsoljuk be a sütőt a legalacsonyabb fokozatra, és ujjnyira nyílt ajtónál máris aszalhatjuk-száríthatjuk.
Fincsi lehet! Szeretem az ilyen házilag elkészíthető finomságokat! :)
VálaszTörlésNekem, mint írtam is, még kevés cukor hiányzott belőle, de amúgy nagyon ízlett! Köszi szépen! :)
TörlésNahát! Én imádom a kis szakács fahéjas falatkáit. :) Vittem is magammal a titkot.... :-))
VálaszTörlés:) Kíváncsian várom, hogy Neked hogy ízlik?! :)
TörlésDe ötletes! Fincsi lehet, és milyen szépen úsznak a tejben :-)
VálaszTörlésKöszönöm! :)
TörlésNahát, erre nem is gondoltam volna! Szuper, kipróbálós!
VálaszTörlésKíváncsian várom, Nektek, hogy ízlik! :)
Törlés