2014. május 7., szerda

Habkönnyű almás sütemény




Almához kerestem receptet. Meg is találtam Citromhab oldalán. Nagyon- nagyon finom!!


Hozzávalók:


A tésztához:
  • 50 dkg. finomliszt
  • 20 dkg. cukor
  • 25 dkg. margarin
  • egy csipet só
  • 3 tojás sárgája
  • 1 cs. sütőpor
  • reszelt citromhéj
  • 3-4 ek. tejföl

A töltelékhez:

  • 3 dkg. margarin
  • 1,5 kg. alma
  • 10 dkg. cukor
  • 1/2 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 tojás fehérje.


Elkészítés:


A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük úgy, hogy az egyik rész kicsivel nagyobb legyen.
A nagyobbik részt a hűtőbe, a kisebb részt a fagyasztóba tesszük. Nem kell teljesen megfagyasztani, bár az sem baj, lényeg, hogy amíg a töltelék elkészül, megdermedjen annyira, hogy le tudjuk reszelni.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és a margarinon a cukorral félpuhára pároljuk.
A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almához öntjük, és besűrítjük.
Langyosra hűtjük.
A tojásfehérjét borotvahab keménységűre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk az almát.
A hűtőben tárolt tésztát kivesszük, elnyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük.
Ráhalmozzuk a tölteléket, majd a fagyasztott tésztát nagyobb lyukú reszelővel a töltelék tetejére reszeljük.

200 C fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg picit meg nem pirul a teteje.
Langyosan szeleteljük, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk. 


A tepsi mérete: 24x36 cm-es.






7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ! Most én is valami almásat szeretnék sütni. Nagyon finom lehet , így elkészítve a tölteléket számomra ismeretlen , de egyszer kipróbálom tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finomnak tűnik! :)

    VálaszTörlés
  3. Csodás szeletek, nagyon guszta! :) És finom is, már én is elkészítettem egyszer! :)

    VálaszTörlés
  4. Éva, Okki, Hankka!

    Köszönöm szépen! Nagyon finom, ajánlom kipróbálásra! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom lehet és nagyon mutatósak! :) Kár, hogy nem vagy fent facebookon, mert nagyon sok blog már ott is üzemel és szuper a társaság! Rögtön látjuk egymás receptjeit és könnyebb a kommunikáció. :)

    VálaszTörlés
  6. Húh, nagyon fincsinek tűnik és nagyon szép lett!

    VálaszTörlés
  7. Csilla, nem is kételkedem benne, hogy finom! És még jól is néz ki!
    Nekem sincs -még?- FB-os oldalam, pedig gondolkodtam már rajta. De újabban a blogra is csak hétvégén nézek rá, kell nekem még egy nyűg? Talán majd a nyáron, akkor ráérek...

    VálaszTörlés