Szerintem senkinek sem kell bemutatni ezt a süteményt.
Ahogy a blogomon is látható, elég sokféle süteményt megsütöttem már, azonban ezt a süteményt még soha nem készítettem el. A receptje évek óta megvan, s mivel a Férjem most ezt kért, hát nekirugaszkodtam.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 ek. méz
- 20 dkg. cukor
- 2 tojás
- 5 dkg. margarin
- 5 ek. tej
- 60 dkg. liszt
- 1 kk. szódabikarbóna
A krémhez:
- 5 dl. tej
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 20 dkg. porcukor
- 25 dkg. margarin
- 1 cs. vaníliás cukor
- lekvár (pikánsabb)- nálunk sárgabarack.
Elkészítés:
Gőz fölött kikeverjük a mézet, cukrot, tejet, margarint, majd belekeverjük a tojásokat is.
A gőzről levéve hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és összeállítjuk a tésztát. Kellemesen puha legyen.
A tésztából négy cipót készítünk.
Lisztezett felületen szép sorban kinyújtjuk őket, és picit megzsírozott tepsi hátulján egyesével megsütjük őket 180 C fokos sütőben, kb. 8-10 perc alatt.
A lapokat kihűtjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejben megfőzzük a pudingot, kihűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, a két krémet összedolgozzuk.
Összeállítjuk a süteményt.
Lap- krém- lap- lekvár- lap- krém- lap.
A szeleteléssel sajnos másnapig várnunk kell, addigra kellően megpuhul.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
De nagyon szép lett!
VálaszTörlésIgen régi recept, Anyukám gyakorta sütötte, de én is vagy két éve sütöttem először. Aztán még egyszer, s azóta sem. Pedig szeretjük, de mindig van valami más kipróbálni való.
Köszönöm! Iparkodtam szépre készíteni. :) Nálunk nem volt ez a süti gyakori vendég, inkább esküvőkön, vendégségekben ettünk sokat. Igen a kipróbálni valókról én is tudnék írni, de már nem gyűjtöm őket ezerrel, mint azelőtt, próbálok a leválogatottakból sütni, főzni. :)
TörlésNagyon guszta! :)
VálaszTörlésNálunk is régi kedvenc, de főleg ünnepekkor készítjük.
Köszönöm! :) Ünnepi süti, az biztos. Finom, és szépen mutat. Csak ki kell várni, hogy megpuhuljon. :)
TörlésDe szépen szeletelted, nagyon megkívántam én is. :P Egyébként a férjemnek is a mézes krémes a kedvence, de Ő egy másik változatot szeret: két lap között egy piskótaréteg, közte a lekvár és a krém, a tetején a csokimáz. Én mindkét verziót imádom. :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :) Tudja a férjed is, hogy mi a jó! Huhh a Ti verziótok is nagyon jól hangzik!! :)
TörlésOh, milyen finom is ez! Nagyon jól néz ki!!!!
VálaszTörlésKöszönöm! Finom! :)
TörlésNagyon jól néz ki! Egy-két szeletet elfogadnék! :)
VálaszTörlésKöszi! Legközelebb gondolok Rád! :)
TörlésGyönyörű szeletek, nagyon guszta! :) Nálunk is ünnepi süti, de mostanában az ünnepekkor is megelőzi valamilyen másfajta sütemény! :) Pedig tényleg finom, szeretjük! :)
VálaszTörlésKöszönöm Hankka! :) Igen, sokkal többfélét készítek én is, mint előtte. Főleg mióta blogot is írok. Azóta meg aztán annyi félét kipróbáltam már. De azért jó néha a régi sütiket is bevetni. :)
TörlésNagyon szép és guszta! Hozzánk is jöhet bármikor, szeretjük:-)
VálaszTörlésKöszi! :)
TörlésCsodás lett, az egyik kedvencem! :)
VálaszTörlésKöszönöm Ditti!
TörlésSzia ! Nagyon guszta ez a süti . Én is nagyon szeretem nálunk nemcsak ünnepkor van , hnem amikor megkívánjuk .:) Ezt a sütit gluténmentes változatban nem szoktad csinálni. Én sajnos az vagyok :(
VálaszTörlés