2012. augusztus 6., hétfő

Rumosdió fagylalt




A receptet erről az oldalról mentettem nem mostanában. :) Némileg módosítottam a recepten. Nagyon finom, ajánlom!


Hozzávalók:
  • 3 dl. tej
  • 2x2 dl. tejszín
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg. fruktóz
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 10 dkg. dió
  • rumaroma
  • 1 ek. cukor.

Elkészítés:

A diónak a felét finomra daráltam, a maradékot pedig durvára aprítottam. A durvára aprítottat egy kanál cukor kíséretében, megpirítottam.
A tojás sárgáját a fruktózzal, vaníliával elkevertem, hozzáöntöttem a tejet és 2 dl. tejszínt. Állandó keverés mellett forrástól számítva kb. 5 percig főztem. Ezalatt kissé besűrűsödött.
Kihűtöttem.
Miután kihűlt a massza, belekevertem a diót, és a rumaromát (a durvára vágott dióból keveset eltettem díszítéshez) és a másik tejszínt.
Fagyigéppel megfagyasztottam.




10 megjegyzés:

  1. Nekem jöhet, főleg ebben a nagy hőségben!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Én is így érzem, bármennyi, bármikor. :)))

      Törlés
  2. Nekem is jöhet, nagyon-nagyon szeretném!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha ilyen meleg marad, még készül fagyi nálunk. Majd feltétlenül gondolok Rád! :)

      Törlés
  3. Istenien néz ki, én nagyon szeretem a diót meg a fagyikat is (sajnos):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Igen, Nálad van választék belőle bőven! :)

      Törlés
  4. Először is gratulálok a blogodhoz, örülök, hogy ide találhattam. A bemutatkozásod szinte egy az egyben illik rám is!(Csak nekem 2 lányom van) :)
    Ez a diós fagylalt pedig istenien néz ki. Még csak carte dore-osba ettem diósat de az nagyon ízlett. Szerinted fagyigép nélkül is elkészíthető?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Üdvözöllek nálam! :) Én még nem készítettem gép nélkül fagyit. Igaz fagyit is csak azóta csinálok, mióta megvettem a gépet. :D Nagyon sok helyen olvastam, hogy gép nélkül készítik. A fagyasztóból óránként kiveszik néhányszor és átkeverik botmixerrel. :)

      Törlés
  5. Nagyon tetszik a diós rum esszenciás fagyid. Én mostanában inkább Agave Nectar-t használok a cukor helyett, vagy fele-fele. Én is csak géppel készitem a fagyit, de lehet gép nélkül is ugy ahogy megemlitetted, de az sok munka minden órában lesegetni, és kevergetni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! :) Fagyit készíteni valóban könnyebb géppel. :) Én nem is kísérletezgettem, míg nem volt gépem. :)

      Törlés