Nagyon szeretem a tejberizst. Hidegen és melegen, kakaóval fahéjjal vagy málnaszörppel egyaránt. A gyümölcsrizst nem kevésbé. Természetesen hidegen. :) Régebben tejszín nélkül készítettem kicsit több tejjel, hogy ne szívja fel mindet. Aztán valahol a neten olvastam, hogy belekevernek tejszínhabot, mostanában így készül.
Hozzávalók:
- 8 dl. tej
- 25 dkg. rizs
- 2 cs. vaníliás cukor
- 4 dl. tejszín
- 4-5 ek. édesítőpor
- 40 dkg. vegyes gyümölcs (mélyhűtött, befőtt vagy friss gyümölcs is lehet)
- 5 dkg. margarin (elhagyható).
Elkészítés:
Felteszem a tejet az édesítővel, a vaníliás cukorral és a margarinnal. Amikor felforrt beleöntöm a rizst, és gyakran kevergetve megfőzöm, de nem teljesen, hanem mikor még kicsit roppanós akkor elzárom alatta a gázt, lefedem, és hagyom, hogy teljesen megpuhuljon.
Kihűtöm.
A tejszínt habbá verem, és a kihűlt tejberizsbe keverem.
A gyümölcsöket apróra vágom.
Tálkákba, kelyhekbe szedem rétegezve. 1 réteg rizs, 1 réteg gyümölcs és így tovább.
Hidegen tálalom. (Tetejére tehetünk még tejszínhabot).
Naon szeretem! Desszertnek kérhetem ebéd utánra? ;-)
VálaszTörlésSimán!! :)))
TörlésÍgy még nem készítettem, egyszerűbben igen, nagyon szeretjük:)
VálaszTörlésMost tettem bele először én is tejszínt. :) De anélkül is nagyon szeretjük. :D
TörlésNyami ide egy pohárkával!!!
VálaszTörlésEgy még van, adhatok! :)
TörlésÉn is, én is nagyon szeretem, a gyümölcsrizst is:) A tejszíntől valahogy krémesebb lesz, na meg hízlalóbb is:)
VálaszTörlésNa, igen amennyi előny, annyi hátrány! :)))
TörlésSzép, guszta, finom lehetett! Legutóbb én is tejszínnel készítettem.
VálaszTörlésKöszi szépen! Finom, de tejszín nélkül is megállja a helyét. :)
TörlésNekem még nem jutott eszembe tejszínt keverni a tejberizsbe, de díjazom az ötletet! Én a legtöbbször egy kis pudingporral és kevés cukorral összesűrített ribizlit teszek a tál aljára. :-P
VálaszTörlésA Te verziód is nagyon jól hangzik! Köszi! :)
TörlésNagyon ínycsiklandozó!:))
VálaszTörlésAz bizony! Köszi! :)
TörlésNálunk itt ezt a rizst Rice Pudding-nak hivják, de a sütőben sütjük, és még mazsola, meg fahéj port is teszünk bele. Utána le hütjük, és egész pudding lesz belőle. Nagyon tetszik a gyümölcs hozzáadásával. Guszta, és nagyon finom!
VálaszTörlésHűű, Elisabeth! ez nagyon jól hangzik!! :) Fenn van a receptje a blogodon? :)
TörlésNagyon guszta, és jó ötlet tejszínhabbal lazítani! :)
VálaszTörlésKöszi! :)
Törlés