2011. november 1., kedd

Magos bucik



A receptet Moha oldaláról vettem.Az eredeti recept nála található.

Hozzávalók:
  • 25 dkg. rétesliszt
  • 25 dkg. finomliszt
  • 3 ek. burgonyapehely
  • 150 ml. tej
  • 200 ml. víz
  • 100 ml. olaj
  • 2,5 dkg. élesztő
  • csipet cukor, csipet aszkorbin
  • 1 csapott ek. só
  • tetejére magok (szezám-, len-, napraforgó- ,tökmag, zabpehely)  vagy reszelt sajt.

Elkészítés:

A hozzávalókból géppel lágy tésztát dagasztunk, amit egy tálban duplájára kelesztünk. 
Jól belisztezett nyújtódeszkán ellapogatjuk kétujjnyi vastagra, nagyjából téglalap alakúra.
Lekenjük tojásfehérjével a tetejét (vagy csak vízzel jól bespricceljük) megszórjuk a magokkal / reszelt sajttal (ha vízzel dolgozunk akkor újra lespricceljük). 

Pizzavágóval vagy éles késsel kockákra vágjuk és sütőpapíros tepsire tesszük őket.
Hagyjuk még 15 percet kelni, ezalatt bemelegítjük a sütőt 200 fokra és kb. 20-25 perc alatt megsütjük őket.


Vízzel spricceltem le. Nekem 30 perc kellett a sütéshez. :)



Köszönöm a receptet. :)

7 megjegyzés:

  1. Nagyon gyönyörűségesek lettek:) Hétvégén nekem is fehér kenyeret kell sütnöm, olyat mint amilyet Magyarországon lehet kapni, mert az olyan jó puha:) hát meghajlok a gyerekek kívánsága előtt.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta bucikák! És milyen csodás a belseje! Jó kis recept, úgy hogy el is mentem gyorsan...:o)))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek lettek! Jó puha látszik a tésztán!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon helyesek a bucikáid:-) Miért kell aszkorbin bele? Már több helyen láttam, de sosem használtam...fontos?

    VálaszTörlés
  5. Mit nem adnék most két buciért!!! Az aszkorbint a tartósítás miatt kell csak bele, ezért én nem igazán szoktam, mert úgyis hamar elfogy. :) Nem igaz? Bár mivel mesterséges C vitamin így védi az immunrendszert, tehát még egy hasznos tulajdonsága van. Kell ez a recept! :)

    VálaszTörlés
  6. Trollanyu!
    Köszönöm! :) Való igaz, a kenyereink finomak. Mondtam már, hogy jó lehet gyerekednek lenni, minden kívánságukat teljesíted! :)))

    Katucikonyha!
    Köszi! :)

    Illéskrisz!
    Köszönöm! Örülök, ha tetszik. :)

    Éva!
    Köszi, finom puha volt valóban. :)

    Gerdi!
    Limara, és Margit oldalán tanultam, hogy az aszkorbin: por alakú C vitamin, gátolja a morzsálódást, és segítségével szebben kel a kenyér. Kiváltható 1 ek. enyhe ecettel.

    Barbi!
    Két Brownie-t?? :DDD Vidd csak! :)

    VálaszTörlés