A süti apropója, hogy borzalmas szilvát sikerült vennem, látszatra gyönyörű, de nagyon savanyú volt.
A receptet Barbi oldaláról mentettem, aki egyben emlékeztetett arra a jó kis szakácskönyvre, amiből Ő is vette a receptet. Eszembe jutott, hogy valamikor én is végignéztem, és kiválogattam belőle ezt- azt... Köszönöm Barbi! :)
Az eredeti recept nála, én most csak fél adagból készítettem, egy kis tepsinyit.
Mit mondhatnék?, nagyon finom lett, a tészta gyors, és remek, a szilvám pedig így ehetővé vált. :)
Hozzávalók:
- 25 dkg. liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 9 dkg. puha vaj
- 1/2 tojás
- 2,5 dkg. cukor
- annyi tej, hogy lágyan gyúrható tésztát kapjunk
- kb. 50 dkg. kimagozott, felezett szilva
- 2,5 dkg. kristálycukor fahéjjal keverve
- 1/2 tojás a kenéshez.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítettem.
Összegyúrtam a tésztához valókat.
A tészta nagyobb felét kinyújtottam és vajjal kikent tepsibe tettem.
Kevés zsemlemorzsát szórtam a szilva alá.
Villával megszurkáltam a tésztát, majd a kimagozott, felezett szilvával szépen sorba kiraktam és megszórtam jól a fahéjas kristálycukorral.
A tészta másik felével betakartam a szilvákat és megkentem tojással, szintén megszurkáltam villával.
Sütőbe téve 180 fokon sütöttem készre. Kihűtöttem, porcukorral megszórtam.
Nagyon finom lehet, láttam már Barbinál is:) Imádom a szilvás sütiket, bár többnyire inkább nyeresen esszük meg. Nagyon szép lett a tied is:)
VálaszTörlésÓ, de finom! Nem lehetnék nálad valami előkóstoló vagy ilyesmi? :)))
VálaszTörlésNagyon szép lett!! Örülök, hogy nektek is ízlett! Nem hiába, Váncza recept! :))
VálaszTörlésFinom mentési akció sikeredett :)
VálaszTörlésAkkor sikerült jól felhasználni a szilvát, biztos finom lett a süti.
VálaszTörlésElfogyott a szilvánk, most szerezhetek másikat:-)
VálaszTörlésTrollanyu!
VálaszTörlésKöszönöm, nagyon kedves vagy!
Petra!
Nagyon finom! De lehetsz nálam előkóstoló!! :)))
Barbi!
Köszi, nekem talán annyira nem lett szép, de valahogy mostanában kicsit nem szépre sikerednek a sütijeim, (majd hozom őket, így érthető lesz, miről beszélek :)), viszont az íze... :)))
Vicuska!
valóban!, borzasztó szilvából lett egy isteni finom ehető sütike. :)
Kati!
Nagyon az, remek a tészta is, jól sikerült.
Gerdi!
Ha sikerült szerezni, próbáld ki, érdemes elkészíteni rendes adaggal :))