Almához kerestem receptet. Meg is találtam Citromhab oldalán. Nagyon- nagyon finom!!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg. finomliszt
- 20 dkg. cukor
- 25 dkg. margarin
- egy csipet só
- 3 tojás sárgája
- 1 cs. sütőpor
- reszelt citromhéj
- 3-4 ek. tejföl
A töltelékhez:
- 3 dkg. margarin
- 1,5 kg. alma
- 10 dkg. cukor
- 1/2 cs. vaníliás pudingpor
- 3 tojás fehérje.
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük úgy, hogy az egyik rész kicsivel nagyobb legyen.
A nagyobbik részt a hűtőbe, a kisebb részt a fagyasztóba tesszük. Nem kell teljesen megfagyasztani, bár az sem baj, lényeg, hogy amíg a töltelék elkészül, megdermedjen annyira, hogy le tudjuk reszelni.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és a margarinon a cukorral félpuhára pároljuk.
A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almához öntjük, és besűrítjük.
Langyosra hűtjük.
A tojásfehérjét borotvahab keménységűre felverjük, és óvatosan beleforgatjuk az almát.
A hűtőben tárolt tésztát kivesszük, elnyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe terítjük.
Ráhalmozzuk a tölteléket, majd a fagyasztott tésztát nagyobb lyukú reszelővel a töltelék tetejére reszeljük.
200 C fokra előmelegített sütőben sütjük, amíg picit meg nem pirul a teteje.
Langyosan szeleteljük, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
A tepsi mérete: 24x36 cm-es.
Nagyon guszta ! Most én is valami almásat szeretnék sütni. Nagyon finom lehet , így elkészítve a tölteléket számomra ismeretlen , de egyszer kipróbálom tetszik!
VálaszTörlésNagyon finomnak tűnik! :)
VálaszTörlésCsodás szeletek, nagyon guszta! :) És finom is, már én is elkészítettem egyszer! :)
VálaszTörlésÉva, Okki, Hankka!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Nagyon finom, ajánlom kipróbálásra! :)
Nagyon finom lehet és nagyon mutatósak! :) Kár, hogy nem vagy fent facebookon, mert nagyon sok blog már ott is üzemel és szuper a társaság! Rögtön látjuk egymás receptjeit és könnyebb a kommunikáció. :)
VálaszTörlésHúh, nagyon fincsinek tűnik és nagyon szép lett!
VálaszTörlésCsilla, nem is kételkedem benne, hogy finom! És még jól is néz ki!
VálaszTörlésNekem sincs -még?- FB-os oldalam, pedig gondolkodtam már rajta. De újabban a blogra is csak hétvégén nézek rá, kell nekem még egy nyűg? Talán majd a nyáron, akkor ráérek...