2014. január 18., szombat

Fokhagymás (szaftos) hús





A receptet Hankka blogjáról kölcsönöztem. Nagyon finom, köszi Hankka! Nálam csak a fele adagból készült. Ajánlom kipróbálásra már csak azért is, mert az egyébként disznóhúst nem evő kislányom, jóízűen befalatozta. :)



Hozzávalók:
  • kb. 80 dkg. sertéstarja
  • 1/2 fej fokhagyma
  • só, bors, morzsolt majoránna
  • kevés zsír.



Elkészítés:

A húst felszeleteljük.
Minden szelet húst megsózunk és borsozunk, majd tálcára rakjuk.
Megtisztítjuk a fokhagymát.
Egy lábast jól kikenünk zsírral.
A húsokat a lábasba rétegezzük, minden réteget fűszerezünk morzsolt majoránnával és zúzott fokhagymával.
Egy kevés vizet öntünk alá - elég, ha kb. félig lepi el a húsokat -, majd lefedve 200 C fokra előmelegített sütőbe tesszük a lábast.
Másfél óra elteltével a lábasról levesszük a fedőt, visszatesszük a sütőbe, és hagytam, hogy egy kis színt kapjon a hús, kicsit megpiruljon.

Amikor a hússzeletek szép pirosra sültek, kivesszük a sütőből, és tálaljuk.



Jó étvágyat! :)

8 megjegyzés:

  1. De nagyon guszta! És szépen is tálaltad :-)

    VálaszTörlés
  2. Most már muszáj menjek vacsorázni:-) Eddig nem éreztem, hogy éhes vagyok, de amint megláttam a husidat... De fincsi lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Köszi! Jó későn vacsizol, egészségedre! :)

      Törlés
  3. Nálunk is pont a múlt héten készült, nagyon szeretjük! :) Örülök, hogy nektek is ízlett és hogy a kislányod is szerette! :)

    VálaszTörlés
  4. Fokhagymás húst mi is nagyon szeretjük. Nem teljesen így készítem, de legközelebb teszek bele majoránnát kipróbálom biztos finom lesz. Nagyon guszta!
    Csilla majd nézd már meg a játékom összefoglalóját ha van időd!

    VálaszTörlés