Még egy őszibarack leves. :) Nagyon- nagyon finom!! A receptet itt találtam.
Hozzávalók:
- 10 db. őszibarack
- ízlés szerint cukor (nálam 2 ek.)
- 2 cs. vaníliás cukor
- 5 dl. víz
- 2 dl. tej
- 1 dl. tejszín
- 1 dl. édes fehérbor
- reszelt narancshéj (nálam elmaradt).
Elkészítés:
A barackokat megmossuk, kimagozzuk, héját lehúzzuk.
5 db. őszibarackot leturmixolunk, majd hozzáöntjük a vizet és a tejet.
Ízlés szerinti mennyiségű cukrot és vaníliás cukrot adunk hozzá, reszelt narancshéjjal ízesítjük.
Feltesszük a tűzre, és forrásig főzzük.
Majd hozzáadjuk a bort és a tejszínt, és így is kiforraljuk.
Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a maradék barackot felkockázva.
Jól lehűtjük és tálaljuk.
Jó étvágyat! :)
A forró, nyári napok nagy slágere nálunk, olyankor sokszor nem is kell több, mint egy nagy tányérral ebből a lehűtött finomságból. :)
VálaszTörlésNéha ilyet is kéne enni, nem is értem miért nem készítettem sosem...? Nagyon lágy, krémesnek látom, még desszerten is megállná a helyét. :)
VálaszTörlésTeller-cake!
VálaszTörlésMilyen igaz! Nyáron nagyon finom hűsítő tud lenni egy ilyen gyümölcsleves! :)
Barbi!
Még sosem? Akkor ezt majd pótold be nyáron. :) Finom krémes.
OKÉ!!! :)
Törlés