A receptet Hankkánál láttam, mivel nagyon szeretjük a tésztás ételeket, gondoltam kipróbálom. Érdemes volt, nagyon finom! Nálam makarónival készült. Kinéztem néhány receptet amihez bor kell, és igen, beruháztam egy üveg borra, mert nálunk egyébként nulla alkoholfogyasztás van. :)
Hozzávalók:
- kb. 25 dkg. spagettitészta
- 3 dkg. vaj
- teáskanálnyi olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, kevéske cukor
- 1/2 dl. fehérbor
- 1 nagy csokor medvehagyma
- 1,5-2 dl. tejföl
- 10-15 dkg. sajt (trappista és füstölt vegyesen).
Elkészítés:
A tésztát, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és a főzőlevéből felfogunk néhány decit.
Amíg fől a tészta, megtisztítjuk a medvehagymát: megmossuk és lecsepegtetjük a leveleket, majd eltávolítjuk a hosszú, vastag szárakat, és a leveleket vágódeszkán apróra metéljük.
A vajat serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk az olívaolajat, majd belepréseljük a megtisztított fokhagymagerezdet.
Ízesítjük kevéske sóval, pár percig pároljuk.
Felöntjük a fehérborral és kissé forrni hagyjuk.
Beleszórjuk a felaprított medvehagymát is, ízesítésül még pici só és őrölt bors kerüljön bele, majd belekeverjük a tejfölt.
Pár percnyi főzés után hozzáadjuk a reszelt sajtokat, hagyjuk teljesen elolvadni, végül utánaízesítjük kevéske cukorral.
Ha kicsit sűrűnek találjuk, hígítjuk a felfogott tészta főzővizével.
A mártásba forgatjuk a leszűrt tésztát.
Ugye, milyen fincsi? :) A képeidet elnézve megint úgy megkívántam, megyek holnap a piacra medvehagymát venni! :)
VálaszTörlésDe szép , bárcsak nálam is lenne medvehagyma:)
VálaszTörlésKipróbálós:))
VálaszTörlésLétszíves néz át hozzám ,mert vár rád egy meglepi!
De jól jönne holnap ebédre! :-))
VálaszTörlésHankka!
VálaszTörlésNagyon finom!! Még kapható a piacon, én is vettem újra. :)))
Kati!
Köszönöm. Remélem egyszer majd lesz alkalmad kipróbálni, nagyon finom. :)
Mónika!
Finom! :) Köszi, jövök!! :)
Gionetta!
:) Azt elhiszem, mert nagyon finom, biztos vagyok benne, hogy Neked is ízlene. :