Egyszerű, keverem- kavarom sütemény. Finom! A receptet egy Ráma sütis gyűjteményben találtam.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg. étcsokoládé
- 20 dkg. margarin
- 3 ek. kakaópor
- 3 tojás
- 15 dkg. cukor
- 1 kk. sütőpor
- 15 dkg. liszt
A krémhez:
- 25 dkg. mascarpone
- 5 ek. cukor
- 5 ek. kókuszreszelék
- 2 ek. liszt
- 1 tojás
A tepsi kikenéséhez:
- margarin, liszt.
Elkészítés:
A csokoládét a margarinnal együtt egy edényben kevergetve fölolvasztjuk, azután a kakaóport is hozzáadjuk.
Egy tálban a tojást a cukorral jó habosra keverjük.
A csokis margarint és a sütőporral összeforgatott lisztet hozzáadjuk.
Kikenünk egy közepes méretű (30x20- es) tepsit, meglisztezzük, azután a masszát belesimítjuk.
A krémhez valókat összekeverjük, majd a csokoládés tésztán óvatosan elkenegetjük.
Előmelegített 180 C fokos sütőben, kb. 35 perc alatt megsütjük.
A krém óvatosan elkenegetése nem igazán jött össze, de ez csak kinézetre rontott a sütin. :)
Tűpróbával érdemes ellenőrizni, vigyázat, ha túlsütjük, könnyen kiszárítható!
Nekem nagyon tetszik, egyszerű és finom, tetszik, hogy a krém együtt sül a tésztával:)
VálaszTörlésKöszi, nagyon finom! :)
VálaszTörlés