Hozzávalók:
- 70 dkg. csirkemellfilé
- 2 dl. főzőtejszín
- 2 dl. tejföl
- 20 dkg. sajt (fele füstölt)
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek. olaj.
Elkészítés:
A húst felszeleteljük vékonyra, esetleg ki is klopfolhatjuk, megmossuk, majd papírtörlővel megtörölgetjük.
Sózzuk, borsozzuk, legalább 30 percet állni hagyjuk.
Kevés forró olajban hirtelen mindkét oldalát kisütjük, és belerakosgatjuk egy tepsibe.
Kevés forró olajban hirtelen mindkét oldalát kisütjük, és belerakosgatjuk egy tepsibe.
A tejszínt összekeverjük a tejföllel, hozzáadjuk az olajat, a zúzott fokhagymát és egy kevéske sót.
Az öntetet ráöntjük a hússzeletekre, legvégül a tetejére ráreszeljük, vagy szeleteljük a sajtot.
190- 200 C fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 30 percet, vagy amíg a sajt meg nem pirul a tetején.
Jó étvágyat! :)
Irtó guszta, jöhetne is most egy tányérral! :) Nagyon fincsi lehet a tejszínnel és a sajttal! :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki!!! Én is szoktam így (is) készíteni! :)
VálaszTörlésGuszta és finom!!!!!:-))
VálaszTörlésHankka!
VálaszTörlésKöszi! Ezek a tepsis húsok mostanság nagyon bejönnek nekünk, főleg nekem, mert gyorsak. :)
Ditti!
Köszi szépen! :)
Tücsi!
Finom bizony, köszi! :)
Nagyon-nagyon guszta! Finom lehet ha gyerekeim itthon lesznek kifogom próbálni !
VálaszTörlésKöszönöm Éva! Remélem sikert arat nálatok is. :)
Törlés