Tegnap sütöttem, ma szeleteltem. Nagyon- nagyon finom, és nem utolsó sorban mutatós sütemény.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 tojás
- 25 dkg. porcukor
- 1,5 dl. olaj
- 1,5 dl. meleg víz
- 25 dkg. liszt
- 3/4 cs. sütőpor (9g.)
- + 4 ek. kakaó
A krémhez:
- 25 dkg. vaj, vagy margarin
- 15 dkg. porcukor
- 1/2 l. tej
- 1 cs. puncsízű pudingpor
- rumaroma
A csokoládémázhoz:
- 3 dkg. kakaó
- 20 dkg. porcukor
- 3 ek. forrásban lévő víz
- 3 dkg. margarin.
Elkészítés:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk.
A sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük az olajat, és a meleg vizet.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és óvatosan a kemény habot.
Kétfelé vesszük a tésztát, az egyik felébe belekeverjük a kakaót.
Vajazott, lisztezett őzgerincformában egyenként megsütjük a két tésztát, előmelegített 170-180 fokos sütőben.
Kihűtjük.
Amíg sül elkészítjük a krémet.
A vajat(margarint) habosra keverjük a porcukorral. A tejben keményre főzzük a pudingport, s ha kihűlt a vajhoz keverjük.
A tésztákat a sütőforma barázdáinak mentén felszeleteljük, és állítva szeletenként megkenjük a krémmel. 1 szelet sárga tészta, krém, 1 szelet barna tészta, krém, felváltva míg el nem fogy.
Végül az összeállított tésztát csokoládémázzal leöntjük. A kakaót, a porcukrot, és a forrásban lévő vizet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a margarint.
Ismét hűtjük.
Ferdén szeleteljük.
Hűtőben kell tárolni, és inkább villával evős. :)
A csokimáz helyettesíthető az étcsokis, olajos bevonattal is.
Köszi a receptet...hú de guszta...
VálaszTörlésIgazán nincs mit. :) A kinézeténél már csak az íze jobb. :)))
VálaszTörlésDe szééép!!!
VálaszTörlésJönnek folyamatosan az ötletek, hogy mit is süssek karácsonyra, erre idetévedek, és szívem szerint ezt is felvenném a listára! Feladtad a leckét. ;DDD
VálaszTörlésNagyon guszta! Egy kicsit babrás de nagyon finom !Jó régen csináltam én is receptem van csak még fotót nem készítettem hozzá!
VálaszTörlésHú de mennyire szeretem én ezt! ..és milyen rég sütöttem:)
VálaszTörlésEgyél egyet helyettem is:)!!!
Nagyon szép lett tényleg mutatós süti:) Enni ettem már,de még sosem készítettem. Egyszer egy cukrászdában előttem rendeltek egy partyra és mikor kérdezték mennyi méteres kalács legyen, a válasz az volt, hogy 2 méter:)
VálaszTörlésVicuska!
VálaszTörlés... és nagyon finooom! :)
Petra!
;DDD ha tudnád! az előbb rendszereztem(próbáltam) a könyvjelzőzött, lementett recepteket. Hihetetlen, de néhány bloggernek nálam már külön- külön mappája van(persze Te is köztük vagy :)), akkor én mit szóljak?? :)))
Éva!
Babrás, az már egyszer biztos, de milyen finom, és milyen gyorsan elfogy! :)))
Feketepillangó!
Az menni fog, megyek is eszek egyet helyetted! :DDD Épp az előbb jártam Nálad. Felkeltetted az érdeklődésem a film iránt. :)
Trollanyu!
Köszi! Ezen a történeten jót nevettem. :))) azért próbáld ki egyszer, szerintem Nálatok ugyanolyan hamar elfogyna mint nálunk. ;D
Csodás egyszerűen, soha nem ettem még ilyet:)
VálaszTörlésDe nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésEgyszer már én is sütöttem, nagy sikere volt, most eszembe juttattad... Talán karácsonyra? Hogy milyen hosszú már az a lista:-))) De kénytelen leszek lerövidíteni.
IMÁDOM! :))
VálaszTörlésGyerekkorom nagy kedvence, de még sose csináltam. Ideje lenne kipróbálni...
VálaszTörlésMindig örömmel nézek be hozzád, mert olyan ötletes, fantasztikus dolgokat készitesz, hogy valami csoda szép látvány!
VálaszTörlésIgazán guszta, és finom sütemény...imádom a csokoládéval!
A fotóid is nagyon szépek!
Kati!
VálaszTörlésHa szeretitek az ilyen krémes süteményeket, akkor egyszer próbáld ki, nagyon finom. :)
Gerdi!
Köszi! Karácsonyig még elkészülhet. :))) Nekünk már nincs belőle, igaz két helyre is adtam pár szeletet kóstolónak. :)
Barbi!
:)))
Csiperke!
Azokat az emlékeket csak fel kéne eleveníteni. :)
Elisabeth!
Nagyon kedves vagy! Köszönöm! :)
Nagyon finom volt!! A hutobe sem volt ido betenni :))) Csaba
VálaszTörlésÖrülök! Egészségetekre! :)))
VálaszTörlés