Ezt még mindenféleképpen ki szerettem volna próbálni, míg kapható medvehagyma. A receptet Ditti blogján találtam. Nagyon finom, még másnap is. Köszi Ditti!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg. liszt
- 25 dkg. margarin
- 2 tojás sárgája
- 1 csapott ek. só
- 1 dl. tejföl
- 1 dl. tej
- 1 ek. cukor
- 5 dkg. élesztő
A hajtogatáshoz:
- kb. 30-40 db medvehagymalevél apróra vágva
- 10 dkg. reszelt sajt
A tetejére:
- 1db. felvert tojás.
Elkészítés:
A tejet langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a felfuttatott élesztővel és a
többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, begyúrjuk. Egy eléggé puha tésztát kell kapnunk.
30 percet meleg helyen letakarva kelesztjük.
Míg kel apróra vágjuk a megmosott, lecsöpögtetett medvehagymát, és megreszeljük a sajtot.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a hagyma és a reszelt sajt felét, felcsavarjuk
mint egy bejglit, két oldalról felhajtjuk, és meleg helyen 15 percet letakarva ismét kelesztjük.
Ezt
a műveletet még egyszer megismételjük.
Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, negyed órát ismét pihentetjük.
Gyönyörűek lettek! Nagyon örülök, hogy megsütötted, és hogy ízlett! :)
VálaszTörlésEbben az évben kezdtem a "barátkozást" a medvehagymával-a következő szezonban készítek én is ilyen finomságot is vele! :)
VálaszTörlésNálunk itt Floridában még álmunkban sem találnánk medve hagymát, már többször google-iztam honnan lehetne be szerezni magozt, de nem volt szerencsém. Nagyon guszta és finom a pogácsádban. Szivesen ennék belőle egzy jó pár darabot!
VálaszTörlésDitti!
VálaszTörlésNagyon ízlett! Köszi! :)
Zsuzsa!
Én is most kezdtem el, de érdemes volt, eddig minden nagyon finom lett vele. :)
Elisabeth!
Köszönöm szépen! :) Én nem is gondolkodom az ültetésében, mert igen pici az udvarunk. Viszont most, hogy írtad rákerestem, és találtam is gumót. Segítsek esetleg?? :)