2013. március 17., vasárnap

Fokhagymás- tejszínes csirkemell




A receptet Hankka blogjáról hoztam. Az eredetit nála olvashatjátok, nálam kicsit módosultak a mennyiségek. :) Gyors, és nagyon finom! Köszönöm a receptet Hankka!! :)


Hozzávalók:
  • 70 dkg. csirkemell
  • 6- 6 púpozott ek. liszt és zsemlemorzsa
  • 2- 3 tojás
  • kevés zsír
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dl. főzőtejszín
  • 20 dkg. trappista sajt
  • só, bors.


Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük, majd a szeleteket sózzuk, borsozzuk.
A lisztet és a zsemlemorzsát fele-fele arányban összekeverjük, majd a szeleteket először a lisztes morzsába, majd tojásba, végül ismét lisztes morzsába panírozzuk.
Egy közepes tepsit kikenünk zsírral, majd belefektetjük a panírozott hússzeleteket.
Leöntjük a tejszínnel, és megszórjuk a tisztított, zúzott fokhagymagerezdekkel.
Előmelegített, forró 200 C fokos sütőbe tesszük, fél órán át sütjük.
A sajtot lereszeljük, megszórjuk vele a hússzeleteket, majd a sütőbe visszatéve annyi ideig sütjük még, amíg szép színe lesz.


Nekem kicsit vastag maradt a hús, valóban érdemes egy kicsit kiklopfolni. :) 






Jó étvágyat! :) 

8 megjegyzés:

  1. Csilla, nagyon szívesen, örülök, hogy nektek is ízlett! :) Nagyon jól néz ki nálad, azzal a tányérral el is fogadnám! :)

    VálaszTörlés
  2. Huh, de finom lehet. Azt a tányérkát én is elfogadnám!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes kipróbálni! Nagyon finom. :)

      Törlés
  3. Nagyon jól néz ki, hasonlót már készítettem, mindig nagy sikere van:) Nálunk különben is a csirkemell a legkelendőbb, nehéz változatosan elkészíteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Na igen, a gyerekek, meg én is inkább a csirkemellet szeretjük. ) Ha kérdezném akkor természetesen a rántott változatot kérnék folyton. :)

      Törlés
  4. Nagyon jól néz ki! Már készítettem hasonlót, de közel sem sikerült ilyen ínycsiklandóra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Naaa, ezt kétlem! Biztos, hogy nagyon finom lett a Tiéd is! :)

      Törlés