2012. augusztus 18., szombat

Csirkemájas bagett




Mióta megláttam Chef Vikinél, azóta nem tudom kiverni a fejemből. :)))
Sütöttem gyorsan bagettet, elkészítettem a májat, és egy nagyon finom vacsora kerekedett ki belőle. :) Köszi a receptet! 


Hozzávalók:
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 közepes szál sárgarépa
  • 40 dkg. csirkemáj (szív nélkül!)
  • 2-3 ek. mustár
  • 2 ek. ketchup
  • 1 ek. méz
  • só, bors
  • 2-3 ek. tejföl

A tálaláshoz: 
  • bagett
  • friss zöldségek
  • reszelt sajt.


Elkészítés:

A csirkemájat hártyáitól megtisztítjuk, átmossuk, falatnyi darabokra vágjuk.
A vöröshagymát és a répát megtisztítjuk, a hagymát vékonyan felkarikázzuk, a répából gyufaszál vastagságú csíkokat vágunk.
Kevés olajon megpároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a mustárt, átpirítjuk.
Rádobjuk a répacsíkokat, picike vizet aláöntve félig megpároljuk (kb. 5 perc), vigyázzunk, hogy roppanós, harapható maradjon!
Hozzáadjuk a csirkemájat, a ketchupot, a mézet, pirítsuk megint együtt egy kicsit, majd pároljuk teljesen készre, hogy a máj átpuhuljon. Ha kell, adjunk hozzá pici vizet!
Ízesítsük sóval, borssal, a végén kanalazzuk hozzá a tejfölt, forraljuk ki 1-2 perc alatt. Sűrű, illatos szaftot kell kapnunk a végén.
Tálaláskor vágjuk félbe a bagettet úgy, hogy az egyik oldala zárt maradjon, így tudjuk jól megtölteni. Púpozzunk bele bőségesen a májraguból, tömködjük meg alaposan zöldségekkel, és hintsük meg jó sok reszelt sajttal!






Jó étvágyat! :)

12 megjegyzés:

  1. Hú de finom lehet csirkemájjal, ezt biztos én is ki fogom próbálni, sajna a gyerekek nem rajonganak a májért, de mi igen:) Jó sok mindent főzöl be télire, a szilvalekvárod különösen tetszik, anyukám is sütőben készítette és isteni volt:)

    VálaszTörlés
  2. Nálam is előjegyzésben van, nagyon-nagyon guszta lett a tied is! :)

    VálaszTörlés
  3. Jó ötlet!:) Ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
  4. Hogy én ebbe, hogy beleharapnék hmmmm...recept mentve, jó ötlet így szendvicsnek. Ráadásul tiszta B-vitamin bomba ;-)

    VálaszTörlés
  5. Most már én sem fogom tudni kiverni a fejemből:-) Nagyon szeretem a csirkemájat, tegnap is azt ettünk, de puliszkával... Így is sorra fog kerülni!

    VálaszTörlés
  6. Jaj, kellett nekem ilyen korán vacsoráznom, most meg csorgatom a nyálam a fotód és recepted miatt... ;-)

    VálaszTörlés
  7. Nahát, ez teljesen olyan, mint az én zöldséges csirkemájam. :-)) Isteni! Nem csoda, ha Nálatok is sikert aratott!

    VálaszTörlés
  8. Hú de imádom a csirke májat, és ahogyan készitetted, pikáns, és nagyon finom...csak a reszelt sajtal nem vagyok ki békülve, mert ugy kivántassa magát a sütőben a felső tüz alatt egy-két percre hogy elolvadjon és kissé meg barnuljon, akkor aztán mennyei lesz! ...nem csak te, de amint észre vettem az összes MO-szágiak is csak ugy rá teszik nyersen az ételekre. Ez nem Parmezán, és hogy ha reszelt cheddar, vagy mozzarella, vagy pedi svájci sajt, annak el olvaszta kivánkozik...más különben szeletenként kéne rá tenni!

    VálaszTörlés
  9. Trollanyu!
    Nagyon finom! Ami meg megmaradt, azt meg rizzsel kevertem össze, úgy ettük meg. :) Igen nagyon sok mindent tettem el télire, még a fagyasztóba is! :)

    Hankka!
    Az, jó!! :))) Majd meglátod, hogy nagyon finom! :)

    Roza!
    Köszi, örülök! :)

    Csipike!
    Bizony, ez így nagyon sok vitamint tartalmaz, nagyon fincsi, ha elkészíted, biztos Neked is ízleni fog!! :)

    Gerdi!
    :))) Köszi!

    Gabriella!
    :D a csorgatás kölcsönös, ha megyek hozzád, én ott csorgatok!! :DDD

    Gionetta!
    Tényleg?? Az fenn van?, megnézem. Isteni finom, tuti siker! :)

    Elisabeth!
    Van amikor rásütjük, de valóban inkább csak megszórjuk vele! :) Legközelebb ráolvasztom kicsit! Köszi! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fent van, persze. És én is sütöttem hozzá friss bagettet. Húúúú, de nagyon jól laktunk tőle. :-))

      Törlés
  10. Uhh, de jól néz ki! :O Azt hiszem, muszáj lesz beiktatnom a közeljövőben. :))))

    VálaszTörlés