Most Hankka receptje alapján készült.
Nagyon- nagyon finom lett. Képet nála nézegessetek, az enyém nem lett valami jó. :)))
Hozzávalók:
- kb. 70 dkg zöldbab
- 1 fej vöröshagyma
- só, ételízesítő, babérlevél, pirospaprika, petrezselyemzöld
- 4 nagyobb szem burgonya
- 3-4 ek. olaj
- 1 púpozott ek. liszt
- cukor, ecet
- 3 dl tejföl.
Elkészítés:
A zöldbabot lábasba tesszük, majd felöntjük vízzel és megsózzuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és hozzáadjuk a babhoz 2-3 babérlevél kíséretében.
Felforraljuk, majd kis lángon főzni kezdjük.
Amíg a zöldbab fől, megtisztítjuk a burgonyákat, megmossuk, majd apró kockákra daraboljuk.
Amikor a bab már majdnem teljesen puha, hozzáadjuk a burgonyakockákat, és ízesítjük a levest ételízesítővel.
Amíg a leves tovább fől, elkészítjük a rántást: ehhez felhevítjük az olajat, majd 2-3 perc alatt zsemleszínűre pirítjuk rajta a lisztet.
Lehúzzuk a tűzről, színezzük pirospaprikával és ízesítjük petrezselyemzölddel.
Amikor a rántás kihűlt, hozzákeverünk egy kevéske cukrot és ecetet, és az egészet elkeverjük a tejföllel.
A készre főzött levesből egy merőkanálnyit a tejfölös rántáshoz adunk, elkeverjük, majd még 2-3 merőkanál levessel ugyanígy járjunk el.
Végül a hőkiegyenlített rántást beleöntjük a levesbe, és pár percig kis lángon főzzük.
Most fagyasztottal készült, de természetesen a friss zöldbabot meg kell mosni, és a két végét levágni. A petrezselyemzöld kimaradt.
Jó étvágyat! :)
Nagyon guszta lett, örülök, hogy nektek is ízlett! :)
VálaszTörlésNa és mondja, ízlett? Mert ha igen akkor ne hasonlítgassa itt össze nekem! Egye!))
VálaszTörlésHankka!
VálaszTörlésKöszi még1x!! Nagyon finom volt. :)
Tea!
Az iciri- piciri mind megette! :)))
Hankka receptjeit én is szeretem! Persze a Tieidet is. Ezt hagyom nyárára, amikor remélhetőleg friss zöldbabot szedhetek a kertből:-)
VálaszTörlésIgen, jók a receptjei szerintem is. :), bár eddig csak két dolgot készítettem el, de mindkettő remek lett. :)
TörlésJó ez frissel is, meg ilyenkor- üvegből :D
VálaszTörlésJó bizony, ahogy mondod! :)
Törlés