2012. augusztus 5., vasárnap

Almás pite + érnek a paradicsomok :)




Végre szabin vagyok! :))) Mióta munkahelyet váltottam, nagyon ritkán sütök, főzni is csak takarékon. Megígértem a családnak, hogy majd, ha itthon leszek.... Na most ez van, de ilyen melegben?!? ... :DDD
A recept barátnőmtől. Egyszer nála ettem évekkel ezelőtt, azóta csak így készítem. :)))


Hozzávalók:

A tésztához:
  • 50 dkg. liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg. cukor (nálam most: 18. dkg. fruktóz)
  • 15 dkg. zsír, vagy margarin
  • 1 kis tejföl
  • 1 tojás
  • kevés zsemlemorzsa
  • + 1 tojás a kenéshez

A töltelékhez:
  • legalább 1,5 kg. alma (ha több van, még finomabb)
  • cukor (fruktóz) és fahéj ízlés szerint (nálam most 10. dkg. fruktóz+ 2 kk. fahéj).


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. kétfelé vesszük, és amíg elkészítjük a tölteléket addig pihentetjük.
Az almát megmossuk, megpucoljuk, magházat kivágjuk, reszelőn lereszeljük.
Ízlés szerint cukrozzuk, megszórjuk fahéjjal.
Lisztezett felületen kinyújtjuk az egyik tésztát, sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük.
Megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
Kinyomkodjuk az almát a levétől, rátesszük a tésztára.
Kinyújtjuk a másik tésztát ráterítjük az almára.
Villával megszurkáljuk, lekenjük felvert tojással, és előmelegített 180 C fokos sütőben pirosra sütjük.
(Figyelem! a fruktóztól hamarabb barnul a tészta!)






--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ebben a bejegyzésemben bemutattam a "kertünket" :) Most hoztam két képet. Érnek a paradicsomok (is).  :)))








6 megjegyzés:

  1. Hát ezt most szívesen megkóstolnám...nálunk az almás pite nagy kedvenc...:):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk is, de most meg aztán rekord gyorsasággal elfogyott. :)

      Törlés
  2. Nagyon jól néz ki az almás pitéd, olyan szájban szétomlós lehet! :) És szép a termésetek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Hankka! Olyan szájban szétomlós valóban. :)))

      Törlés
  3. Aj, de jó, Csillám, hogy egy igazán használható almás receptet hoztál. Van még egy rakás almalekvárom a tavalyi lékészítésből. Legalább fel tudom használni valami igazán finomra. A termények nagyon gusztusosak! Remélem az én paradicsomjaim megvárnak majd és nem érnek le a két hét szabadság alatt. ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha tetszik a recept, remélem ízleni is fog. :))) Teljesen biztosan nem érnek le, de, hogy sok beérik az már biztos. Valakit csak megbíztál, hogy szedegesse a termést le? :)

      Törlés