A tésztához:
- 6 db. tojás
- 25,5 dkg. cukor
- 3 ek. víz
- 24 dkg. liszt
- 1 cs. sütőpor
- 7 dkg. darált dió
A krémhez:
- 1 l. tej
- 3 cs. vaníliás pudingpor
- 20 dkg. cukor
- 25 dkg. margarin
- 20 dkg. porcukor
- 2 cs. vaníliás cukor
A tetejére:
- 3 dl. tej
- 2 cs. tejszínhabpor.
Elkészítés:
Sütőt előmelegítjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját a cukorral, és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a diót, a végén a felvert habot óvatosan belekeverjük.
Sütjük.
A krémhez a pudingot a cukorral, és a tejjel felfőzzük. Kihűtjük.
A margarint a porcukorral elkeverjük, a kihűlt pudinghoz adjuk.
Rákenjük a tésztára.
A habport a tejjel keményre keverjük, és a krém tetejére simítjuk.
Kakaóval megszórjuk, hűtjük.
190 C fokon sütöttem, tűpróbáig.