Már feltettem egyszer a hamburgert, de most egy másik puffancsot próbáltam ki hozzá.
A receptet KataKonyha blogjáról mentettem. Ez legalább olyan finom, mint amit eddig sütöttem.
Hozzávalók:
- 45 dkg. liszt
- 2,5 dl. tej
- 2,5 dkg. élesztő
- 2 mk. só
- 1 ek. cukor
- 5 dkg. puha margarin
- a lekenéshez 1 tojás sárgája.
Elkészítés:
1 dl tejjel, kevés cukorral felfuttattam az élesztőt, és a többi hozzávalóval tésztát gyúrtam.
Duplájára kelesztettem.
Zsemléket formáztam belőle, a tepsiben ismét kelesztettem.
A tetejét tojássárgájával megkentem, majd 180 fokos sütőben sütöttem kb. 30 percig.
A liszt nálam most 30 dkg. sima+ 15 dkg. rétesliszt volt. Nyolc darabba vágtam, ha nagyobbakat szeretnénk akkor csak hatba vágjuk. :)
Nagyon jól néz ki, guszta! Szívesen elfogadnám most egy kis ezt- azt tennék bele és aztán hammm!!
VálaszTörlésNagyon gusztusosak ezek a kis bucik!
VálaszTörlésNagyon jól sikerült zsömlék lettek:) Ez a recept is nagyon jónak tűnik, ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésTakaros kis zsömlék! Ma Lányom követelt hamburgert, de várnia kell még rá:-)
VálaszTörlésKépzeld valamelyik este azon filóztam, hogy csinálhatnék házi hamburgert, mert még sosem tettem! Erre itt van ni! Tudom már hová jövök, ha hamburger zsemle kell! :))
VálaszTörlésSzépek nagyon és finomak is! :)
VálaszTörlésÉva!
VálaszTörlésKöszi, jól gondolod, ez bármivel finom. :)
Katucikonyha!
Köszi! :)
Trollanyu!
Köszönöm! :)
Gerdi!
De miért??, mondjuk lehet Neked van igazad, mert nálam amit kinyögnek, már sül is! :DDD
Barbi!
Látod- látod. Akár ezt, akár a másikat sütöd meg, biztos, hogy jól fog sikerülni. :)
Maryenne!
Köszönöm szépen, finomak bizony. :)
Kicsit haragszom rád! Igen, mert hamburgerzsemi...és a bevezető után, legalább a végén vártam volna egy jó kis megtömött hambit! Kiéhezteted az ember lelkét, és cserbenhagyod a szemét..nem szép..nem szép..)))
VálaszTörlésTeakert! Ne hari!! :))) Nem szerettem volna ismételni magam, ha a bevezetőm első sorában piros betűsre klikk, akkor máris láthatsz gyönyörű(?) megtömött hambikát! :DDD
VálaszTörlés