A recept az Édes házi sütemények című szakácskönyvemből való.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 tojás
- 25 dkg. cukor
- 15 dkg. margarin
- 10 ek. feketekávé
- 20 dkg. liszt
- 1 cs. sütőpor
- 15 dkg. darált dió
A krémhez:
- 6 dl. tej
- 2 cs. vaníliás puding
- 2 cs. vaníliás cukor
- 25 dkg. margarin
- 25 dkg.porcukor
- 0,5 dl. rum.
A mázhoz:
- 10 dkg. tortabevonó
- 1-2 ek. olaj.
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk,a sárgáját a cukorral simára dolgozzuk, hozzáadjuk a margarint,a kávét, lisztet, sütőport, diót, és végén a fehérjéből felvert habot.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és közepes hőfokon megsütjük.
A krémhez a pudingport, a tejjel, és vaníliás cukorral megfőzzük. Kihűtjük.
A margarint, cukorral, rummal csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel.
Csokimázzal bevonjuk, amihez a csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztunk, majd dióval megszórva díszítjük.
Rumot nem tettem bele, és a rumaroma is kimaradt. 170 C fokon sütöttem.
Betöltést, és díszítés után hűtőben felvágás előtt hűtöttem. A csokit mikróban olvasztom.
ez jól néz ki. csak nálunk a kávést rajtam kívül senki sem favorizálja :(
VálaszTörlésNagyon guszta megint. A családod nagyon jól van tartva. :)))
VálaszTörlésNagyon guszta, mentem is a receptet:) Én is azt hittem, hogy a gyerekek nem eszik meg a kávés sütit, de ugylátszik ők is változnak. Volt nálunk is kávékrémes süti és nagyon ízlett nekik. Szerintem ez is fog.
VálaszTörlésDe szép magasak lettek:) Én szeretem a kávés sütiket, nekünk is van egy ilyen kedvencünk amit sokszor sütünk, fent is van a blogomon Spiridon a neve.
VálaszTörlésMár érzem az ízét, nagggyon bejönne pudingosan.
VálaszTörlés4Gyerek!
VálaszTörlésKöszi! Az káár! :)
Petra!
Köszi, igen. :)))
Trollanyu!
Köszi, változnak bizony, de ez a jobbik változás mikor megesznek újat, és nem amikor azt nem eszik, amit már egyszer igen...nagyon finom, könnyű, krémes, biztos ízleni fog.
Kati!
Köszi! Megnézem. :)))
Csipike!
Fincsi. :)))
Ez a süti ismerős, asszem, nekem is megvan az illető szakácskönyv. Kicsi, füzet méretű? Sütöttem is, persze átvariálva:-) Nagyon finom tud lenni!
VálaszTörlésNagyon mutatós ez a süti! ...és biztos, hogy finom is! Tuti, hogy meg fogom sütni, mentettem a receptet (dió imádó vagyok, emiatt is telitalálat nálam ez a sütemény:)
VálaszTörlésGerdi!
VálaszTörlésAz lesz az! Átvariálva?- miért nem lepődök meg rajta? :DDD
Gabriella!
Szeretettel köszöntelek! :) Köszi! Nagyon finom, bátran próbáld ki. :)
Juj de jol nez ki...ahogy adodik ki kell probaljam biztos nagy kedvenc lesz....eleve mar a neveben benne van a keve es a dio....imadom...:X Koszi a receptet Csilla!
VálaszTörlésAnnyira szépeket gyártasz, hogy csak csorog a nyálam!
VálaszTörlésSzép..szép. Pláne, hogy édességhiányom van momentán. Jó ez a párosítás sütiben, bár érdekes, diós cappuccino miért nincs?
VálaszTörlésOlyan szépek mindig a sütijeid! Nekünk is van egy régi családi receptünk, kávés-diós, ott a krém kávés, tényleg, ezer éve nem ettem.
VálaszTörlésAnikó!
VálaszTörlésSzívesen. Majd számolj be róla légyszives, szerintünk (és a szomszédunk szerint is fincsi). :)))
M@rti!
Köszi, ez Tőled nagy dicséretnek számít, bár szerintem túlzás. :)
Repülő nyúl!
Jó, bizony! :) No- no, várj csak, lehet hamarosan olyat is fognak árulni. :D
Márti!
Köszönöm! Az is nagyon finom lehet, ha a krém ízesített. :) Akkor megsütöd mostanában? :)))
Én ezt miért nem láttam eddig???
VálaszTörlésVan az úgy, hogy ha egymásután sok mindent rak fal valaki, akkor elsiklunk 1-1 jó kis recept felett, de erre is jó a húsvéti ajánló. :)
Törlés