Elkészítettem, nagyon finom lett. Köszi szépen Barbi! :)
Hozzávalók:
- 50 dkg. liszt
- 3 dl. tej
- 2,5 dkg. élesztő
- 4 ek. olvasztott vaj
- 1 kk. só
- 2 ek. burgonyapehely
- reszelt sajt
- kolbászkarikák
- olvasztott vaj.
Elkészítés:
Ezután hozzátesszük a többi alapanyagot és tésztát dagasztunk, majd egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, kettévesszük és félcenti vastagságúra nyújtjuk.
Olvasztott vajjal megkenjük, kolbászkarikával kirakjuk, trappista sajttal megszórjuk. Feltekerjük és 5-6 részre vágjuk, így teszünk a másik fél tésztával is.
Letakarva fél órát pihentetjük, majd lekenjük a tetejüket tojással és megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Összesen 16 darabra vágtam fel. 190 C fokon sütöttem.
Nagyon szívesen Csilla! Tudod, hogy ez nekem nagyon nagy öröm!!! Szépek, guszták lettek! Egészségetekre! :)
VálaszTörlésNagyon guszták lettek! Szoktam én is hasonlót csinálni nagyon szeretjük. Biztos nagyon finom volt!
VálaszTörlésHát én most rögtön is felfalnék belőlük legalább kettőt, egy jó csésze hideg tejjel:) Nagyon ínycsiklandóak.
VálaszTörlésMár Barbinál is fentem rá a fogam, nálad is nagyon jól néz ki:) Hidegen is finom lehet, akár még a suliba pakolni szendvics helyett. El kell készítnem:)
VálaszTörlésHamar lecsaptál rá! Én is szemeztem vele, de már akkora a várólista, hogy nem tudom, mikor kerül rá sor:-) Pedig a tieid is olyan guszták!
VálaszTörlésBarbi!
VálaszTörlés:)
Éva!
Nagyon finom volt, a gyerekeim tömték befelé, pedig a kolbászt nem is szeretik... :)))
Kati!
Köszi! :)
Trollanyu!
Valóban jó volt hidegen is, maradt három darab estére. :)
Gerdi!
Le ám! Elkészítendő listám nekem is van, ha megnyitom lefolyik a képernyőről, olyan hosszú! :))) Ez valahogy hirtelen elsőbbséget élvezett. :)
Jujj, ez nagyon gusztának néz ki! Sajtkrémmel se lehet rossz :)
VálaszTörlésHmmm, nem rossz ötlet! :)))
VálaszTörlés