Hozzávalók:
- 2 db. nagyobb fej vöröshagyma
- kb 2-3 dkg. vaj, pici olaj
- 1 húsleveskocka
- 1-2 ek. liszt
- 2 dl. tejszín
- kb. 2 l víz
- só, őrölt fehér bors.
Elkészítés:
A vajon, pici olajjal az apróra vágott hagymát megpárolom. Sózom- borsozom, rászórom a lisztet felöntöm vízzel, beledobom a húsleves kockát.
Mikor megfőtt a hagyma, tejszínnel felengedem, összeforralom.
Tálaláshoz: reszelt sajt, pirítós.
Rékának levesgyöngy. :)))
Jó étvágyat! :)
Nagyon finom a hagymaleves:)Tejszínesen pedig még jobb lehet, bár elég ritkán szoktam főzni. Mi is sajtos pirítóssal esszük, úgy a legjobb.
VálaszTörlésImádom a hagymalevest. És minden hagymásat is... De nálunk sem lenne nyerő, talán csak én enném. Van még pár kedvencem, amivel így jártam... De ez a hagymaleves itt a képen... néha kell magunknak is főzni, csak magunknak!
VálaszTörlésGuszta, biztosan nagyon finom volt !
VálaszTörlésTrollanyu!
VálaszTörlésEz már tényleg finom lett. A múltkori után nem is gondoltam volna, hogy ízleni fog. :)))
Horimarika!
Teljesen igazad van! Nálunk is van olyan, amit kizárólag magamnak készítek el, mert a többiek meg se kóstolják. :)
Éva!
Köszi, egyszerű, és finom. :)