Ez a recept tökéletes. Azonnal is fogyasztható, de néhány óra múlva már tökéletesen puha.
Hozzávalók:
- 60 dkg. liszt
- 40 dkg. margarin
- 20 dkg. porcukor
- 1,5 cs. sütőpor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 2 db. tojássárgája
- reszelt citromhéj.
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
Kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, és linzer szaggatóval kiszaggatjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
Sütőpapíros tepsire helyezzük a kiszaggatott tésztákat, és néhány perc alatt készre sütjük.
Kihűlés után baracklekvárral töltjük.
Porcukorral tálaljuk.
Természetesen dobozba téve eltartható.
A virágos süti a gyerekeim nagy kedvence, biztos, hogy karácsonyra is fogok készíteni. Anyukám receptjét használom, fejből nem tudom, de majdnem ugyanilyen. Boldog Adventet kívánok nektek:)
VálaszTörlésImádom!!! Kellene sütnöm már! :)
VálaszTörlésNagyon szépek! :)
VálaszTörlésCsak úgy vigyorognak ezek a kis virágok! Nagyon guszták! :)
VálaszTörlésCsilla, kitaláltad a gondolataimat... éppen azon gondolkodtam, hogy ezen a héten v.melyik nap ezt kell sütnöm > gyerekkorom nagy kedvence. Anyukám receptje által sütöm régóta > hasonló a Te receptedhez. Gyönyörű kis "virágokat" készítettél!
VálaszTörlésEljött a linzerek ideje, nagyon guszta, bevallom, még soha nem sütöttem! :-)
VálaszTörlésLátom te sem kispályázol pár dekákkal, szerintem ebből nem is lehet. Gyanítom ennek a mennyiségnek is volt-nincs sorsa lesz. Én a hagymás-tepis pogimmal vagyok így, pedig jó másfél kiló...mármint nem 1 db.)))
VálaszTörlésNagyon mutatósak! Én is kacérkodtam hasonlóval a hétvégén, de aztán mást sütöttem. De ez sem fog elmaradni:-)
VálaszTörlésNagyon guszták! Szeretem ezt a fajta linzer süteményt, van is ilyen formám, de a sima kerekkel is nagyon jó !
VálaszTörlésGyönyörűek lettek,nagyon sokat sütöm én is imádjuk!:-)
VálaszTörlésDe szépek! :)
VálaszTörlésTrollanyu!
VálaszTörlésKöszönjük szépen! Viszont mi is! :)
Barbi!
Ugye?, és ez ajándéknak készült, vendégségbe, úgyhogy kell még süssek majd egy adagot, amit persze jól eldugok! :)))
Maryenne!
Köszönöm szépen! :)
Szabina!
Bizony, ééédesek, köszi! :)
Gabriella!
Gondolatolvasó vagyok... simán! :))) Köszi! :)
Katucikonyha!
Nemááár!?! Akkor kereskedjünk, és sütök neked, Te meg nekem dobsz egy kis bonbont cserébe. :)))
Tea!
Nem szoktam elaprózni! :))) Már nincs, de ebből most ajándék lett, persze nem mintha máskor sokáig tartana. :) Tudod, ezzel az a "baj", hogy sok, de amikor összeragasztom, csak a fele. :DDD + eteti magát rendesen.
Gerdi!
Köszi! :)
Éva!
Én most két mérettel készítettem, hátha úgy több lesz belőle. :)))
Ditta!
Köszi, ugye? szerintünk is nagyon finom. :))
Petra!
Köszi! :)
Szia Csilla!
VálaszTörlés4Gyerek játékának köszönhetően leltem Rád! És el is készítettem ezta csodás receptet.
köszönöm szépen! (:
http://vaniliamamor.blogspot.com/2012/02/linzer.html
Isa
Szia! :)
VálaszTörlésNagyon örülök, én köszönöm!! :)))
A rengeteg hozzászólásból egyik sem szól arról, hogy bárki is kipróbálta volna ezt a receptet....kíváncsi lettem volna másnak hogy sikerült, mert nekem egy kínszenvedés volt kiszaggatni. Az íze viszont finom! Viki
VálaszTörlésÉn már sokszor megsütöttem. :) Nem tudom neked miért volt kínszenvedés a szaggatás. Ámbár, több oka is lehetett. Pl, ha nem lisztezel eléggé a tészta alá, és leragad a nyújtástól. Vagy ha a kiszaggató formát nem mártod gyakran a lisztbe, anélkül hozzáragadhat a tészta a formához. Vagy túl lágy a tésztád - ezen úgy is segíthetsz, hogy az összegyúrás után kb. 1/2-1 órára beteszed a hűtőbe. Persze az ember kedélyállapotától is sok függ. Én azt szoktam mondani a lányaimnak, ha jó kedvvel, örömmel telve sütünk, az a sütin is meglátszik. Ne szegje kedved az első próbálkozás, érdemes időt fordítani rá. Jó sütést!
VálaszTörlés