Gabriellától hoztam ezt a nagyon finom üdítő levest. Nagyobb citromom volt itthon az kicsit soknak tűnt, legközelebb kisebb is elég lesz bele. Köszi a receptet. :)
Hozzávalók:
- 1/2 kg. szilva
- 1 citrom
- 2 dl. tejföl
- 1 tk. rumaroma
- cukor ízlés szerint (nálam édesítő)
- 4 db. szegfűszeg
- 1 kk. őrölt fahéj
- 1 tk. keményítő
- 1 kk. só
- 9 dl. víz.
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és egy fazékba tesszük.
A citromot alaposan lemossuk, majd héjastól felszeleteljük és hozzátesszük a szilvához.
A citromot alaposan lemossuk, majd héjastól felszeleteljük és hozzátesszük a szilvához.
Rászórjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a sót, majd vízzel felöntjük.
Felforraljuk és néhány percig főzzük.
A citromkarikákat kivesszük belőle, és vegyünk ki a szilvából is párat, melyet meghagyunk "levesbetétnek".
A tejfölt 2 evőkanál vízzel és a keményítővel simára keverjük, szedjünk hozzá 1 merőkanálnyi levest, mellyel összekeverjük és hozzáöntjük a többi leveshez jó alaposan összekavarva.
Botmixerrel összepépesítjük a levest, majd jól összeforraljuk.
Forralás közben ízlés szerint cukrozzuk.
Ezután beletesszük a félretett szilvaszemeket, és ekkor ízesítjük meg a rumaromával.
Citromkarikával vagy a közepére cseppentett tejföllel tálaljuk.
Citromkarikával vagy a közepére cseppentett tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat! :)