A receptet ezen az oldalon találtam. Eredeti recept ott megtalálható, ide úgy írom, ahogyan már én készítettem.
Egyszerű, gyors, és nagyon- nagyon finom sütemény.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg. liszt
- 25 dkg. margarin
- 10 dkg. porcukor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
A krémes réteghez:
- 4 db. tojás
- 2 db. nagy citrom leve
- 1 db. citrom reszelt héja
- 15 dkg. kristálycukor+ 12 dkg. fruktóz
- 1 tk. sütőpor
- 5 dkg. liszt
- 1 csipet só.
Elkészítés:
Sütőpapírral kibéleltem egy 20 x 30 cm. méretű tepsit.
A sütőt előmelegítettem 170 C fokra.
A hideg margarint, a lisztet, a porcukrot, a pici sót, és a reszelt citromhéjat késes robotgépbe pakoltam, és néhány forgatás után kivettem belőle az összekevert tésztát. Belenyomkodtam a tepsibe egyenletesen.
Az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt világosra sütöttem.
Amíg a tészta sült: a tojást fehéredésig kevertem a cukorral és a fruktózzal.
Belekevertem a citromlevet, a reszelt citromhéjat, majd a lisztet és a sütőport. Alaposan kikevertem.
A megsült tésztára ráöntöttem a citromos keveréket, és visszatettem a sütőbe még 20-25 percre, amíg a krém megszilárdult.
A megsült süteményt teljesen ki kell hűteni.
Felvágva, és porcukorral meghintve tálaltam.
Felvágva, és porcukorral meghintve tálaltam.
Legközelebb a tésztát éppen csak "morzsálódásig" keverem a géppel. :)
A fruktóztól gyorsabban barnul a teteje. Nálunk nem bírták kivárni, hogy kihűljön teljesen... Vizes késsel szeleteltem.
Nagyon eltudnám most képzelni hogy itt van egy kis tányérkán előttem, igaz nem olyan sokáig lenne! Nagyon finom lehet, guszta!
VálaszTörlésViszem a receptedet, nagyon tetszik a süti! :) Ráadásul a férjem nagy citromrajongó, úgyhogy ő is különösen örülne neki! :)
VálaszTörlésImádnivaló, szoktam ilyet készíteni, csak lemon bar néven, de mindenképpen isteni, tiszta citrom. Nálunk is nehezen lehet kivárni a sütemények kihűlését:)
VálaszTörlésNagyon guszta! De jó lenne pár szelet! :-))
VálaszTörlésKérnék belőle, nagyon finom lehet :)
VálaszTörlésHúha. Ez szuper!
VálaszTörlésNagyon guszta, s kánikulában is élvezetes lehet.
VálaszTörlésA citrom mindjárt jót ígér, a látvány még tetézi is. Kipróbálós:-)
VálaszTörlésIgazán felcsigáztad az érdeklődésemet...! :))) Csatlakozom Gerdihez: kipróbálós!
VálaszTörlésIrtó jól néz ki, ezt is meg kell jegyezzem!! :) Most már lehet sütni mert hűvös van!!! :) Ne sokat robotolj, csak módjával!! :D
VálaszTörlésKlassz recept. :)
VálaszTörlésIgen Csilla...a nagy hires LEMON SQUARES, ami leg először a kilencvenes években jött nálunk divatban. Bizony kényes kis össze állitás, mert a citromnak kell hogy megszillárdjon, és kivánja hogy legalább 35 percig legyen sütve. Gazdag izü sütemény, finom nagyon. Gratula az első próbához...nem olyan könnyü aminek hangzik, bizony!
VálaszTörlésMindenkinek köszönöm szépen a hozzászólását! :)
VálaszTörlésBátran ajánlom kipróbálni, mert nagyon- nagyon finom. :)