2012. augusztus 21., kedd

Csalamádé télire




Hozzávalók:
  • 6 kg. zöldség (nálam: uborka, káposzta, hagyma, paprika)
  • 10 dkg. só
  • 50 dkg. cukor (lehet kevesebb is, ízlés szerint)
  • 3 dl. 20 %-os ecet
  • 1 kk. borkén
  • 1 kk. nátrium- benzoát
  • 1,5 tk. egész bors
  • 8-10 db. babérlevél
  • 1 tk. egész kömény

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan megmossuk, tetszés szerint felszeleteljük. Beletesszük őket egy nagyobb műanyag tálba.
Rátesszük a fűszereket. Egy teljes napot állni hagyjuk. Ezalatt néhányszor megkeverjük.
A 24 óra letelte után az alaposan kimosott üvegekbe szedjük, enyhén megtömve, majd felöntjük a lével.
Lezárjuk, és eltesszük a helyére. :)



4 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyosan néznek a csalamádék :)
    Mi reszelt sárgarépát és zöld paradicsomot is szoktunk beletenni. Én nagyon szeretem a csalamádét, magában is tudom enni, csemegeként :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon tetszenek a feldíszített csalik, de elég nehéz elkészíteni bele a díszítést! :) Legközelebb azt hiszem almapaprikába teszem. :))) Nálunk a zöld paradicsom nem ízlik senkinek. :)

      Törlés
  2. Jól néznek KI :))
    Szeretem :)
    Nálunk is kerül bele zöld paradicsom és sárgarépa :))

    VálaszTörlés