- 6 kg. zöldség (nálam: uborka, káposzta, hagyma, paprika)
- 10 dkg. só
- 50 dkg. cukor (lehet kevesebb is, ízlés szerint)
- 3 dl. 20 %-os ecet
- 1 kk. borkén
- 1 kk. nátrium- benzoát
- 1,5 tk. egész bors
- 8-10 db. babérlevél
- 1 tk. egész kömény
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan megmossuk, tetszés szerint felszeleteljük. Beletesszük őket egy nagyobb műanyag tálba.
Rátesszük a fűszereket. Egy teljes napot állni hagyjuk. Ezalatt néhányszor megkeverjük.
A 24 óra letelte után az alaposan kimosott üvegekbe szedjük, enyhén megtömve, majd felöntjük a lével.
Nagyon aranyosan néznek a csalamádék :)
VálaszTörlésMi reszelt sárgarépát és zöld paradicsomot is szoktunk beletenni. Én nagyon szeretem a csalamádét, magában is tudom enni, csemegeként :)
Nagyon tetszenek a feldíszített csalik, de elég nehéz elkészíteni bele a díszítést! :) Legközelebb azt hiszem almapaprikába teszem. :))) Nálunk a zöld paradicsom nem ízlik senkinek. :)
TörlésJól néznek KI :))
VálaszTörlésSzeretem :)
Nálunk is kerül bele zöld paradicsom és sárgarépa :))
Köszi!! Mi is, nagyon! :)
Törlés