Mint már írtam szabin vagyok! :) Így befőzök, savanyítok, fagyasztóba pakolok. Hozom a recepteket, mert finomak, és jól sikerültek. Érdemes kipróbálni őket.
Ezt a lekvár receptet nem mostanában találtam, de roppant kíváncsivá tett, hogy milyen ízű lehet, így, hogy most minden volt hozzá, kipróbáltam. Hamar kész, és nagyon finom!! :)
Ezt a lekvár receptet nem mostanában találtam, de roppant kíváncsivá tett, hogy milyen ízű lehet, így, hogy most minden volt hozzá, kipróbáltam. Hamar kész, és nagyon finom!! :)
A receptet itt találtam.
Hozzávalók:
- 50 dkg. cukkini lereszelve
- 50 dkg. banán pépesítve
- 1 kg. friss ananász apróra vágva (vagy 750 ml 100%- os, cukor nélküli ananászlé)
- 1 kg. befőzőcukor extra 2:1
- 2 citrom leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- pici rum (elhagyható).
Elkészítés:
A cukkinit és az ananászt egy lábosba tesszük a cukorral, elkeverjük, és 4-5 órát állni hagyjuk.
Utána a többi hozzávalót is belekeverjük, majd felforraljuk, és 4-5 percig rotyogtatjuk.
A dzsemet forrón üvegekbe töltjük, 5 percre fejtetőre állítjuk őket, és mehetnek a kamrába.
Ananászlé, és egy kis konzerv ananász került bele.
Jól is néz ki, és nagyon finomságos lehet az íze is! Recept mentve! :)
VálaszTörlésNagyon tetszik ez a recept:)
VálaszTörlésEnnek nagyon finom íze lehet. A cukkini tökéletes ilyen párosításokra.
VálaszTörlésNagyon különlegesnek hangzik, megkóstolnám! :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet! Igazán különleges :)
VálaszTörlésHankka!
VálaszTörlésKöszi, örülök, ha tetszik! :)
Kati!
Köszi szépen! :)
Aleda!
Nagyon finom, való igaz, tökéletes hozzá. Köszi! :)
Teller-cake!
Finom! :)))
Vikvi!
Köszi! :)