Egy hihetetlenül remek oldalt találtam a minap az Ani- culinaris-t, ahol gyönyörű képekkel, és diétás receptekkel kápráztat el minket a blog tulajdonosa. Tőle ez a recept. :)
Már próbálkoztam párszor a piskóta diabetikus változatával, eddig nem túl nagy sikerrel.
Jelentem, most sikerült! Nagyon finom, nagyon krémes, egyszerűen tökéletes sütemény lett a végeredmény.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 5 db. tojás
- 4 tk. folyékony édesítőszer
- 1 cs. diétás vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 3 ek. étolaj
- 5 ek. (tk.) liszt
- 1 cs. sütőpor
- 3 ek. kakaópor
A cukorsziruphoz:
- 10 ek. víz
- 4 lapos ek. gyümölcscukor
- 2 ek. citromlé
- 1/2 citrom reszelt héja
A krémhez:
- 25 dkg. margarin
- 2 lapos ek. szőlőcukor
- 4 cs. vaníliás pudingpor
- 8 tk. folyékony édesítőszer
- csipetnyi só
- 1 l. tej
A csokoládébevonathoz:
- 20 dkg. diétás étcsoki vagy tortabevonó
- 3 ek. olaj
Elkészítés:
A piskótához, habosra keverjük a tojásokat az édesítővel és a vaníliával, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót.
A masszát beleöntjük a margarinnal kikent, lisztezett tepsibe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig (tűpróbáig) sütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a cukorszirupot.
A vizet a gyümölcscukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal, kb 5 percig forraljuk. Ha elkészült a piskótánk, a meleg tésztán, egy ecset segítségével eloszlatjuk a még meleg szirupot, és félretesszük hűlni.
A krémhez, a tejből, a pudingporból és az édesítőszerből sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük. Hűlés közben néhányszor megkeverjük, nehogy összeálljon.
A margarint a szőlőcukorral ás a vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűlt pudingot, és simára keverjük.
A krémet rákenjük a piskótára, majd bevonjuk olvasztott csokoládéval.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük és hűtve tálaljuk.
Sütőpapíros tepsiben sütöttem. Nem állt egy éjszakát, délelőtt készült, estére már fel is vágtam, viszont ami megérte a másnapot, az ha még fokozható még finomabbnak tűnt. :D Tepsi mérete: 30x20 cm. A csoki a tetején tortabevonó, és úgy kb. 14 dkg., de elég volt ennyi is szerintem.
Fantasztikusan néz ki! :)
VálaszTörlésJúj! Ez csuda jól néz ki!Gondolatban belel haraptam az egyikbe :)
VálaszTörlésEz nagyon csábitó... valahol már hallottam erről a sütiről de még sosem kerestem rá a neten...köszi a receptet,hogy megosztottad:)
VálaszTörlésEzt nevezem! Már a süti neve is felkelti a kíváncsiságot, de a látványa... Egy időre elegem lett a sütikből, de ebből most simán megennék egy szeletet!
VálaszTörlésNagyon szépséges lett:) Krémes habos finomság, az ilyeneknek mindig sikere van nálunk:)
VálaszTörlésKedves Csilla,
VálaszTörlésAz informátorom szerint nagy finom lett:)) Bár egy kicsit korán készitetted el ezt a sutit, mert csak jovoheten érkezek haza:) De nem szomorkodom, mert ugy is készultem hozzátok látogatoba, és akkor....hátha....:))) Csaba
Nagyon mutatós egy szelet!
VálaszTörlésFantasztikus süti!!! Köszi az oldalt! :))
VálaszTörlésMaryenne!
VálaszTörlésKöszönöm! :)
Juci!
Köszi! Harapj bele nyugodtan, nem fogod megbánni. :)))
Anikó!
Én köszönöm! Nagyon finom! :)
Gerdi!
Csak egy szeletet?? Hidd el, képtelenség abba hagyni. :)
Trollanyu!
Bizony, ezzel különösen teljes volt a siker nálunk is! :)
Szia Csaba! :)
Egyébként teljesen azt hittem, hogy a héten érkezel, de ez addig sajnos nem tart ki. Bocsi! :))) Valami majd csak készül akkor is, amikor itthon leszel. :)
Anazar!
Köszi! :)
Barbi!
Köszi! :) Ugye, milyen jó kis oldal én is nagyon megörültem neki. :)
Csodásan jól mutat ez a sütemény! Nagyon finom lehet!
VálaszTörlésCsilla gyönyörű lett,biztos isteni finom is lehet!:)
VálaszTörlésGyönyörű, és még ráadásul diabetikus is! :) Viszem a receptet anyukámnak, apukám miatt mostanában épp ilyen recepteket keres! :)
VálaszTörlésSzépet sütöttél.
VálaszTörlésKedves Csilla, írj nekem egy email címet és válaszolok a kérdésedre. szeretetrehangoltan@gmail.com
Annyira csodálatosan gyönyörű! Nem bírom levenni róla a szemem!
VálaszTörlésBár én nem bírom rávenni magam a diétás ételek/sütik elkészítésére (valahogy nehéz lenne átállni egy más életmódra), de ez a süti nagyon-nagyon szuper! Tökéletes úgy, ahogy van! ...és milyen precízen szeletelsz mindig! :)
VálaszTörlésNagyon kreativ, és gyönyörüen mutató, persze az ize nagyon finomnak hangzik. De szeretnék egy szeletet belőle!
VálaszTörlésSzia Csilla! Sok szeretettel köszöntelek az oldalamon, igaz még gyermekcipőben jár (ahogy én a főzéssel), de reménykedem, hogy tudok számodra is valami érdekeset mutatni. Én már többször jártam "nálad", nagyon bejön...:d
VálaszTörlésJuj ez nagyon bejön....ne!!!! Megkérdezném, Te pengével vágod a sütiket??? Fantasztikusan néz ki!!!
VálaszTörlésHúúú, ez nagyon jól néz ki!!!! sajnos azonban nehezen tudom elképzelni, amit el kéne..., hogy ilyen ízesítős cukorpótlós valamikkel csináljam meg!:( Pedig utolsó perces vagyok a hízást illetően...:( Muszáj lesz és ez nagggyon csábító...Hmmm
VálaszTörlésCsodaszép!!! Ezek a szeletek!!! Lézerrel vágod???
VálaszTörlésÉva, Ditta!
VálaszTörlésKöszönöm! Isteni finom volt. :)
Hankka!
Nézz körül az oldalon, csupa remek recept, sok diabetikus sütivel. :)
Mági!
Köszönöm!
Emi!
Köszi, abbahagyni se lehetett annyira finom volt. :)
Gabriella!
Nagyon nehéz átállni, de ahogy mondani szokták: a muszáj nagy úr. Na ez van nálunk is.
Elisabeth!
Ugye milyen szép, bocsánat, de nekem is tetszik. :)
Eracska!
Szia! Szeretettel köszöntelek, örülök, a látogatásodnak, és köszönöm a hozzászólást. :)
Tücsi! Vicuska!
Köszönöm! Se nem pengével, se nem lézerrel. Késsel. :)))
Tiffanylda!
Köszi, itt a lehetőség, ha megnézed az ajánlott blogot, ott még szebbeket találsz. Hátha elcsábulsz... :)
Szia Csilla! Mint ahogy azt már a blog hozzászólásomban említettem, gyönyörűségesre sikeredett a sütemény, szebb lett mint az enyém! ;-) A kép láttán annyira megkívántam, hogy némi módosítással, tegnap én is elkészítettem. A sziruphoz gyümölcscukor helyett, most nádcukrot használtam, mely egy kissé karamellesebb állagot és ízhatást adott eredményezett. Gondolva a fogyókúrázókra és a candida diétásokra, a margarin helyett kókuszzsírt, a szőlőcukor helyett pedig xilitet tettem a krémbe. Természetesen mindkét verzió tökéletes süteményt eredményez, ezért a recept módosításakor megadtam a választási lehetőséget, kinek-kinek ízlése és diétája szerint! ;-) További szép napot és sütögetést kíván: ani-culinaris
VálaszTörlésEz valami csodalatos! De szerinted megpróbalhatnam elkészíteni sima cukorral, nem édeítőszerrel. Akkor hogyan valtoznak a mennyiségek?
VálaszTörlésElőre is köszönöm