Nagyon levesesek vagyunk, és egy ideje próbálkozom becsempészni a megszokott (néha már kicsit unalmas) leveseink közé valami olyasmit amit úgy gondolom a családom is szívesen megenne. Ez most remek választás volt, mindenki örömmel ette.
Barbitól hoztam a receptet, mikor feltette már akkor elhatároztam, hogy ki fogom próbálni. :)
Köszi Barbi, hogy közzétetted. Ugyan ez- az kimaradt belőle, így lehet, hogy nem az igazi, de isteni finom volt.
Nálam így készült:
Hozzávalók:
A gombócokhoz:
- 1/2 kg. darált hús
- 1 kisebb fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 db. tojás
- pirospaprika
- petrezselyem
- só, ételízesítő
Hozzávalók a leveshez:
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 db. sárgarépa
- 2 db. fehérrépa
- 1 db. paprika
- 1 db. paradicsom
- 1 ek. rizs
- petrezselyem zöld
- só, bors
- 1,5 tk. ecet
Elkészítés:
A húshoz valókat összekeverjük és kis golyókat formázunk.
A hagymákat apróra vágjuk és az olajon egy kiskanál sóval megfonnyasztjuk, majd felengedjük vízzel és ha felforrt mehetnek is bele a gombócok.
15 perc után mehet bele a sárga-, fehérrépa, újabb 15 perc múlva tegyük bele a felkockázott paradicsomot és paprikát.
Sózzuk, borsozzuk.
Mikor puhák a zöldségek szórjuk bele a megmosott rizst és az apróra vágott petrezselymet.
Ecettel savanyítjuk.
Jó étvágyat! :)
Finom lehet, de a rizst biztos a zöldségekkel együtt raknám bele, különben (szerintem) ropogós maradhat. De az is lehet, hogy kihagynám.
VálaszTörlésFincsi, fincsi:) Mi is nagyon szeretjük a leveseket, sok zöldséggel:)
VálaszTörlésImádjuk a csorbákat , én is készítek 4 - 5 féle változatot:) Finom lehet a tied is:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, finom lehet a húsgombócokkal, zöldségekkel, rizzsel! :)
VálaszTörlésNagyon guszta a levesed, szívesen megkóstolnám én is :)
VálaszTörlésMi is szeretjük a csorbát, bár én húsgombóccal még nem készítettem, de Erdélyben sokszor ettük húsgombóccal. Mindig nagyon finom volt.
Mennyei lehet, nagyon tetszik a recept (+ a fotód is)! ;-)
VálaszTörlésSzeretem a húsgombócokat a levesben, de még csorba levest még nem készítettem. A Barátnőm készít hasonló finom leveseket.:)
VálaszTörlésÉn az elején rakom bele a rizst, szeretem, ha picit szétfő, puha :)! Nagyon finom leves!!!
VálaszTörlésMaria!
VálaszTörlésNagyon finom volt, kicsit én is tartottam a végén belerakni a rizst, de még így is kissé szétfőtt. :)
Trollanyu!
:)
Kati, Hankka, Katalin, Gabriella, Tücsi!
Nagyon finom volt, köszi Nektek is, a kedves hozzászólást! :)
Vicuska!
Köszi! :) Ez így is szinte szétfőtt, bár kicsit én is tartottam tőle, hogy esetleg kemény marad, de nem. :)
Biztos nagyon finom így is, de az eredeti húsgombócos csorbába elengedhetetlen a lestyán, szerintünk! Próbáld ki legközelebb, egészen más íze lesz tőle.
VálaszTörlésSajnos a lestyán lemaradt a vásárláskor, nem kaptam, de fogom még főzni az biztos, és addigra mindenképpen szerzek bele. :)
TörlésA csorbáért mi is odavagyunk. Én nem készítem egy állandó recept alapján, majdnem mindig más. A lényeg, hogy savanykás legyen, no meg a lestyán, ahogy Márti is írta. De elárulom, néha kifelejtem, s anélkül is finom!
VálaszTörlésMost már mi is, mert nagyon finom! :) Beszerzem a lestányt legközelebbre. :)))
TörlésLátod mostanában mindig lemaradok!! :(
VálaszTörlésPedig nagy öröm mikor rám hivatkozol és tetszik amit készítettél!
Most én is megenném, olyan guszta lett! :) Jól rémlett, hogy én nem tettem bele rizst, de biztosan nagyon finom így is. Jade érdeme! :)
Igazán nem maradtál le! :) Igen, Te nem tettél bele rizst, de finom volt a rizzsel. :) Egyébként én meg attól tartottam, hogy a gombócok szétmennek, de nagy örömömre egybe maradtak. :)))
Törlés