Nagyon finom, bár kicsit sűrűbb állagú, de kakaóval isteni.
Hozzávalók:
- 25 dkg. margarin
- 25 dkg. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 4 db. tojás
- 2 ek. rum
- 1 tk. fahéj
- 25 dkg. liszt
- 1 cs. sütőpor
- 15 dkg. mazsola
- 12 dkg. őrölt dió vagy mandula
Elkészítés:
A margarint a cukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal, rummal és a fahéjjal elkeverjük.
Óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet, a mazsolát és a diót.
Kizsírozott formába öntjük a tésztát.
170 C fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 65-75 percig. Tűpróba!
Sütés után hagyjuk kihűlni, porcukorral megszórva tálaljuk.
Rum helyett 1 ek. tejet és rumaromát használtam. A cukor 80 %-a xilit volt.
Recept forrása: sütőporos zacsi.
Nagyon szép a kuglófod és igen finom lehet! Imádom a fahéj ízét.
VálaszTörlésIstenien néz ki, akár a Húsvéti asztal dísze is lehetne! :)
VálaszTörlésMost már tényleg én is csinálok kuglófot, mert ez eddig kimaradt nálam.
VálaszTörlésFincsi lehet fahéjjal, kpróbálandó:)
VálaszTörlésHaha! Előjött a kuglófőrület! Én is sütöttem a múlt héten, csak még nem tettem fel. Ez nagyon aranyos és finom!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
VálaszTörlésKészítsetek kuglófot, annyi féle van, finomak nagyon! :) A fahéjat imádom, az ízét és illatát egyaránt. Amiben fahéj van, csak fincsi lehet. :)
Nagyon guszta, imádom!!!
VálaszTörlésKöszi! Finom! :)
TörlésNagyon jó lehet. A kuglófról mindig a Bazi nagy görög lagzi című film jut eszembe. Egyszer már ki kell próbáljam:)
VálaszTörlés:) Köszi! Ne mond, hogy még nem sütöttél kuglófot?? :)
TörlésMost készítem majd megírom milyen lett:)
VálaszTörlésNagyon-Nagyon fincsi lett, a rum aroma+fahét+dió(én csak mozsárban megtörtem)egész egyszerűen iszonyú finom végeredményt képez:)
TörlésÉn nem is porcukroztam meg mert így is édes volt.
Fiam így kommentelte:anya ez hmmmmmmmfinom:)
Kedves Beáta!
TörlésNagyon köszönöm, hogy visszajeleztél!! Igazán örülök a sikernek. Egészségére a kisfiadnak! Szép hétvégét! :)