- 1 egész csirke feldarabolva
- csirke fűszerkeverék
- kakukkfű
- só
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj, vagy zsír
- kb. 2 kg. burgonya
Elkészítés:
A csirkét feldaraboltam a fűszerkeverékkel megszórtam. A bőrét most lehúztam.
A krumplit meghámoztam, megmostam, papírtörlővel leszárogattam. Nagyobb darabokra vágtam.
Zsírozott tepsibe terítettem, sóztam, borsoztam. Megpucoltam a hagymákat. A vöröshagymát nagyobb darabokra szeleteltem, a fokhagymát apróra, és rászórtam a krumplira.
Rápakoltam a csirkét.
Ráöntöttem kb. fél bögrényi vizet, majd alufóliával szorosan lefedve 190- 200 C fokon kb. 45 percet sütöttem, majd a fóliát levettem, és a húst és a krumplikat pirosra sütöttem.
Jó étvágyat! :)
Micsoda klassz ebédetek volt! :-))
VálaszTörlésIgazán finomra sikerült valóban. :)
TörlésSzeretem az ilyen ételeket, egyszerre elkészül a finom, fűszeres husi és a köret! :) Nagyon jól néz ki, finom lehetett! :)
VálaszTörlésMostanában rákaptam az ilyen tepsis húsokra. Nagyon szuperek egyszerűek, gyorsak, finomak. Tőled is kinéztem ám egyet. :)))
TörlésImádom az ilyeneket! A Tiédnek is érzem az illatát az ormányomban, pedig nincs előttem :)))
VálaszTörlésÓ, én is! Bár az utóbbi időkben sütök csak ilyeneket, de nagyon finomak. :)
Törlés