2013. március 13., szerda

Vaníliás, mazsolás krémtúró




A receptet Chef Vikinél találtam. Amint megláttam tudtam, hogy ezt el kell készítsem! Egyszerűen fantasztikus! Gyorsan elkészíthető, az íze annyira finom, az állaga tökéletes, akár a régi krémtúróké! :) Szuper, hogy ezt is el tudjuk itthon is készíteni! :)
Azóta már többször elkészült. Este elkészítettem, bedobozoltam, másnap pedig jóízűen megettük. Köszi a receptet!! 



Hozzávalók 4 adaghoz:
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dl. tej
  • 5 dkg. cukor
  • fél rúd vanília kikapart magja vagy 1 cs. vaníliás cukor
  • csipet só
  • 25 dkg. túró
  • 5 dkg. mazsola.


Elkészítés:

A tojások sárgáját robotgéppel vagy kézi habverővel habosra, levegősre keverjük a cukorral.
Hozzáadjuk a tejet, a vaníliát, csipet sót, majd takaréklángon, folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük (kb. 5 perc).
Langyosra hűtjük.
Ha kihűlt, hozzákeverjük a túrót, és botmixerrel teljesen krémesre, simára keverjük.
Hozzáadjuk a megmosott, leszárított mazsolát, poharakba adagoljuk, és fogyasztásig lefedve hűtőben tároljuk.






Jó étvágyat! :)

16 megjegyzés:

  1. :-)))

    Teljesen, de teljesen a békebeli "bóti" feeling :-)

    VálaszTörlés
  2. Jaj, de nagyon nagyon... Meg kell, hogy csináljam! :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony nagyon!! :D Holnap én is újrázom. :) A fiam két napja nyaggat érte.

      Törlés
  3. Én is kinéztem már magamnak, ezek szerint tényleg olyan, mint a régi, gyerekkorunkbeli krémtúró! :) Megyek túrót venni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, érdemes elkészíteni. Nekünk is nagyon bejött, és csak jót tesz neki, ha hűtve van kicsit. :)

      Törlés
  4. De jó, még holnap elkészítem! Ezek a gyerekek úgyis folyton "valamit" ennének:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csilla, elkészítettem, még szombaton, a csavart fánkkal együtt, amit már régebb néztem ki. Mindkettő nagyon finom lett, köszönjük a recepteket:-)

      Törlés
  5. Nagyon- nagyon örülök!! :) Köszi a visszajelzést! :)

    VálaszTörlés
  6. Gerdinél láttam meg, nagyon tetszik! Mi is megkóstoljuk:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Remélem nálatok is sikert arat. :) Azóta nálunk többször is el kellett készíteni, lassan mondhatom, hogy meguntuk. :D :P Kicsit most félre teszem a receptet. :)

      Törlés
  7. Szia!!!Enyém nem lett sűrű :( mit tudok vele csinálni ???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Mennyire nem sűrű? és mikortól nem sűrű, úgy értem, hogy miután kikeverted a sárgáját a cukorral, és tartalékon főzted, már akkor sem sűrűsödött be? Pedig annak be kellene, mert pl. madártejkor is a sárgája sűríti be a tejet. Hűtés után is sűrűsödik még, sőt nekem másnapra kicsit még sűrűbb állagú lett. :)

      Törlés
    2. Köszi :) csak az ijedelem volt nagy,másnapra tökéletes lett.sőt a hűtés után is :D

      Törlés
    3. Köszi :) csak az ijedelem volt nagy,másnapra tökéletes lett.sőt a hűtés után is :D

      Törlés
    4. Óóó, nagyon örülök!! :))) Köszönöm, hogy visszajeleztél! :)

      Törlés