Finom, gyorsan elkészíthető. Az eredeti receptet itt található. Nálam így készült:
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg. liszt
- 10 dkg. Graham liszt
- 15 dkg. margarin
- 10 dkg. xilit
- 1 cs. sütőpor
- 1 tojás
- 1 tk. ecet
- kb. 1 csapott ek. tejföl
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk.
A töltelékhez az almát megpucoljuk, lereszeljük, majd a reszelt almát (saját levében) feltesszük főni (pároljuk), ízlés szerint édesítjük és fahéjat adunk hozzá. Amikor az alma megpárolódott, a pudingport az 1 dl. vízzel elkeverjük, és a forró almához öntjük. Egyet rottyantunk még rajta.
Kinyújtjuk az egyik tésztalapot kivajazott tepsibe tesszük, ráöntjük a forró almás tölteléket, beborítjuk a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk, és a 180 C fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Ha teljesen kihűlt, meghintjük, és felszeleteljük.
Kinyújtjuk az egyik tésztalapot kivajazott tepsibe tesszük, ráöntjük a forró almás tölteléket, beborítjuk a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk, és a 180 C fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Ha teljesen kihűlt, meghintjük, és felszeleteljük.
óóó.... de széép!
VálaszTörlésMeg kell sütnöm,de mikor??
Hamar megvan! Nagyon fincsi! :)
TörlésNagyon szaftosnak és puhának tűnik, mentettem is! :)
VálaszTörlésAz. :) Köszönöm! Örülök, ha tetszik! :)
TörlésDe nagyon szép, nagyon guszta! Jó régen sütöttem almásat pedig mennyire szeretjük!
VálaszTörlésKöszönöm Éva! :) Mi is nagyon szeretjük, nagyon finom.
TörlésCsodás ez a pite! Máris mentem ezt a pudingos változatot, nagyon tetszik!
VálaszTörlésKöszönöm! :) Nagyon örülök, ha tetszik! :)
TörlésJól hangzik! Nagyon szépek lettek. Igazi finomság!:-))
VálaszTörlésNagyon finom, az már igaz. :) Köszi!
TörlésAnnyira jól néz ki, tökéletes!! ...és az tölteléket sem sajnáltad belőle. Fincsi lehet nagyon. :P
VálaszTörlésNagyon fincsi. Azért a puding szaporított a tölteléken. :) Köszi! :)
TörlésÉn is meg fogom sütni, csodás.
VálaszTörlés