Hozzávalók:
- 2 tojás
- 15 dkg. cukor
- 15 dkg. margarin
- 1 dl. tej
- 1 dl. joghurt
- 30 dkg. liszt
- 1 sütőpor
- 1 kk. fahéj
- 12 db. szilva.
Elkészítés:
A tojásokat habosra kevertem a cukorral, beletettem a puha vajat, jól összedolgoztam, hozzáadtam a tejet, joghurtot, a sütőporos, fahéjas lisztet, és óvatosan hozzákevertem a felkockázott szilvát is.
A sütőformát háromnegyedig töltöttem (fagyikanállal, szuper találmány :D ), és 180 C fokon sütöttem 20 percig. Tűpróba.
Hmm, szilvás muffin, nagyon finom lehet:)Mindenféle muffint nagyon szeretnek a gyerekeim, főleg iskolaidőben szoktam sokszor sütni, mert a kaja csomagba is nagyon jó.Merthogy itt nincs ebéd az iskolákban:) Még ez se:)
VálaszTörlésDe jó ötlet, Trollanyu! :-) Mi most kezdjük a sulit a nagyobbik fiammal - és a muffin, mint "sulidesszert" meg se fordult a fejemben, pedig annyira adná magát! De így már (ez sem) marad el az iskolatáskából! :-D Köszi a tippet!
VálaszTörlésÉs Neked is, Csilla, mert NANÁ, hogy tesztelni fogjuk a szilvásat is! ;-) (csak azt nem tudom, hogy a morzsás-szilvás előtt, vagy után...!?)
Csinoskák!!
VálaszTörlésNagyon finom, én is ki fogom próbálni. Trollanyunak is köszi a tízórai ötletet. A fotód gyönyörű lett. :)))
VálaszTörlésTrollanyu!
VálaszTörlésMég ebéd se? nem semmi... :D
A muffinban az a jó, hogy tényleg hipp- hopp készen van. Én is szoktam a suliba berakni, tízóraira. :))
Zsuzska!
A sütési sorrend nem számít, lényeg a végeredmény. :D
Anazar!
Köszönöm. :)
Petra!
Köszönöm szépen! :)