Ezt a nagyon finom tortát már egyszer megsütöttem, most kislányom kérésére megismételtem.
A receptet Wise Lady oldalán találtam. Nagyon finom!! :)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg. finomliszt
- 10 dkg. rétesliszt
- 1 kk. sütőpor
- 2 ek. kristálycukor
- 20 dkg. lágy vaj
- 1 ek. tejföl (csak ha szükséges, ez lisztfüggő)
- csipet só.
A krémhez:
- 50 dkg. házi krémsajt
- 1 dl. tejszín
- 16 -18 dkg. porcukor
- 3 tojás
- vanília kivonat.
Elkészítés:
A liszteket, sütőport, cukrot a sót, és a lágy vajat késes robotgéppel összegyúrom.
A kész tésztát beleöntöm a formába és kézzel ellapogatom úgy, hogy az oldalára is jusson. 180 fokos sütőben 15 percig sütöm.
Kiveszem, s amíg egy kicsit hűl, összekeverem a krémet.
A krémsajtot, a cukrot, a tejszínt, vaníliát, mixerrel összekeverem. Egyenként hozzáadom a tojásokat is, és azzal is simára keverem. Ráöntöm az elősütött tésztára, visszateszem a sütőbe, és negyedórát 180 fokon, majd levéve a hőt 160 fokra és még kb. 35-40 percig sütöm.
A krémsajtot, a cukrot, a tejszínt, vaníliát, mixerrel összekeverem. Egyenként hozzáadom a tojásokat is, és azzal is simára keverem. Ráöntöm az elősütött tésztára, visszateszem a sütőbe, és negyedórát 180 fokon, majd levéve a hőt 160 fokra és még kb. 35-40 percig sütöm.
Hűlni hagyom.
Kb. 1 óra múlva szeletelhető.
Sütéskor felfújja magát egy kicsit, hűléskor viszont visszalapul.
Sütéskor felfújja magát egy kicsit, hűléskor viszont visszalapul.
Túl forró sütőben meg is repedezhet a teteje.
Két nagy tejfölt csöpögtettem le hozzá, abból 50 dkg. krémsajtom lett.
Nagyon guszta:) Nálunk a sajttorta az egyik örök favorit. Nagyon ügyes vagy, mindig vissza szokott lapulni nekem is.
VálaszTörlésNálunk is nagy kedvenc a sajttorta, imádom :)
VálaszTörlésÉn is pont így jártam. Egy ideig szépen sült, de a vége felé felfújódott, aztán meg is repedt itt-ott. Mire meg kihült, a közepe beesett, de az ízén ez nem változtatott ;-)
VálaszTörlésImádom. ÓÓÓÓÓ, csak egy kis szeletkét... Légyszi...:)))
VálaszTörlésÉtteremben ettem egyszer Daddy sajttortája elnezevésűt, és azóta vadászom a receptet! Nagyon guszta a te tortád!! :)
VálaszTörlésTrollanyu!
VálaszTörlésKöszönöm! Nagyon finom, langyosan, hidegen egyaránt. :)
Ami!
Köszöntelek nálam! :D
Anazar!
Ez természetes, állítólag, ezt olvastam, de mindegy, mert tényleg nagyon finom.
Petra!
Gyere, szívesen adok, még van belőle. :P
Tejszínhab!
Szeretettel köszöntelek! :), és köszönöm! Nem ördöngösség megcsinálni, próbáld ki bátran. :)
Nagyon guszta, én nem hogy még nem sütöttem, de nem is ettem soha sajttortát, azért nagyon kiváncsi vagyok, milyen lehet! Mentettem a receptet, alkalomadtán majd kipróbálom!
VálaszTörlésAngéla!
VálaszTörlésMi is a múltkori sütéskor ettünk először. :D
Szia!
VálaszTörlésElkészítettem, a blogomban meg is tudod nézni :)) Sajnos nem vagyok ilyen ügyi, hogy házi krémsajtot, készítsek, mint te, de valóban nagyon finom :P Köszi az ihletet :))
Kedves Tejszínhab!
VálaszTörlésNagyon jó neved van! :) Nagyon szívesen az ihletet, örülök, hogy ízlett! :) Hidd el, nem ördöngősség a krémsajt elkészítése sem. :)