Na, jó lehet, hogy most egy kínai a fejét fogja, vagy a hasát a nevetéstől, de nekünk ez nagyon bevált. Finom, kiadós, szóval gyakori vendég nálunk. :D
A recept a No Salty- n találtam. Az eredeti ott, először úgy készítettem (kivéve gomba), de azóta több zöldséget teszek hozzá. Nem rontott rajta.
Hozzávalók:
- 50 dkg. spagetti
- 1 fej lilahagyma
- zöldborsó, kukorica, pritamin paprika
- 1 szál sárgarépa
- 50 dkg. csirkemell
- wok, vagy kínai fűszerkeverék
- szójaszósz
- vaj
- olaj
- só
- cukor.
Elkészítés:
A csirkét lehetőleg előző este befűszerezzük, és egy kevés szójaszószba áztatjuk.
Megfőzzük a tésztát.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagymát, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk.
A húst megpirítjuk egy kevés vaj és olaj keverékében.
Kiszedjük és félretesszük, majd ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket, kevés sóval, cukorral és szójaszósszal ízlés szerint ízesítjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagymát, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk.
A húst megpirítjuk egy kevés vaj és olaj keverékében.
Kiszedjük és félretesszük, majd ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket, kevés sóval, cukorral és szójaszósszal ízlés szerint ízesítjük.
A zöldségeket finom ropogósra pirítjuk (nem kell teljesen megpuhulniuk).
Kisebb adagokban rátesszük a tésztát a zöldségekre tovább ízesítjük a szójaszósszal, kevergetve kicsit pirítjuk.
Kisebb adagokban rátesszük a tésztát a zöldségekre tovább ízesítjük a szójaszósszal, kevergetve kicsit pirítjuk.
A végén hozzákeverjük a húst.
Tálaljuk.
Én most fagyasztott vegyes zöldséget használtam hozzá. Szoktam egy pici vizet önteni a zöldségekre, tényleg keveset. Csak pár órát pácoltam a húst.
Jó étvágyat! :)
Tetszik. Kis fogom próbálni. :))))
VálaszTörlésNekem is tetszik:) Az a lényeg,hogy nektek ízlik, nem a kínaiak eszik meg:)
VálaszTörlésNagyon gusztusos és nagyon finom! Ilyen nálunk is sokszor készül, hasonlóan. Szoktam hozzá káposztát is tenni, a kukoricát viszont kihagyom.
VálaszTörlésPetra!
VálaszTörlésCsak bátran. :)))
Trollanyu!
Köszi! :)
Szabina!
Köszi! :)
Az is jó ötlet, káposztával is biztos nagyon finom.