2011. augusztus 8., hétfő

Rántott krumpli

A minap beszélgettem az unokanővéremmel, és eszembe juttatta, hogy ezt valamikor nagyon sokszor ettük :D
A szomszédban lakott Verus néni, ő sütött az unokáinak- és nekünk is-, mert azok meg szépen hordozták ki az utcára. :D

Hozzávalók:
  • 7-8 közepes szem burgonya
  • só, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj.

Elkészítés:

Roppant egyszerű. :D 
A meghámozott, felszeletelt(1/2-1cm vastag), krumplit besóztam, és kb. 1 órát állt.
Ezután bepaníroztam, és olajban kisütöttem. Kicsit papírtörlőre tettem.
Lassú tűzön süssük, mert hamar pirul a panír, és nem sül át a krumpli.


Ahogy kisült, és kicsit hűlt, már el is tüntette a család, szegény Verus néni, nem lehetett egyszerű, annak idején neki, mert mi voltunk rá, vagy nyolcan. :)

Jó étvágyat! :) 

6 megjegyzés:

  1. Régi szép emlékek:) Nálunk is sokszor volt rántott krumpli talán olyan tinédzser koromban. Még nem készítettem a gyerekeimnek, pont az olajban sütögetés miatt.De most támadt egy ötletem, talán el lehetne készíteni ezt is sütőben, mert én a rántott húst is ott szoktam sütni.

    VálaszTörlés
  2. Bizony. :)
    Ha kiváltható lenne az olajban sütögetés, és a sütőben is megsülne klasszul, akkor biztos gyakrabban készíteném. :)

    VálaszTörlés
  3. Verus néni tudott valamit. :)))
    Az olajban sütéssel kapcsolatos ellenérzéssel egyetértek. Ha lehet én is sütőben sütök meg mindent, egy kevés olívaolajjal. :)))

    VálaszTörlés
  4. Ezt soha nem is hallottam, pedig olyan egyszerű!
    Ki is próbálom..persze a fiúknak !

    VálaszTörlés
  5. Gondolom frissen sütve nagyon finom!

    VálaszTörlés