Nagy szeretettel köszöntöm, a 4. rendszeres olvasómat, örülök, hogy itt vagy KATI!! :)
Nálunk a lángos nagy kedvenc. Ha lenne hozzá kedvem, mindig csinálhatnám, mert amikor megkérdezem, hogy mit főzzek?, kislányom rávágja: lángost!!! :D
Két receptem is van hozzá. Az elsőt már régebben csináltam, mostanában a második a nyerő. Gyorsan elkészül a tészta, és nagyon finom.
Ezt a receptet egy ismerősömtől kaptam néhány éve:
Hetes lángos
Hozzávalók:
- 1 kg. liszt
- 2 pohár kefir
- 3 kk. só
- 1 mk. szódabikarbóna
- 3 dl. tej
- 3 dkg. élesztő
- 1 tojás.
A hozzávalókat összegyúrjuk, az élesztőt nem kell hozzá felfuttatni, majd másnapig hűtőbe tesszük.Másnap süthető.
Olajos kézzel szoktam gombócokat szedni belőle, és egy olajos tányéron kilapogatom. :)
A másik recept, Andi oldaláról van.
Hozzávalók:
- 1 kg. liszt
- 2 dl. tejföl
- 0.5 l. tej
- 5 dkg. élesztő
- 1 tojás
- 1 csapott evőkanál só
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés :
Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a maradék tejet is.
Jól kidolgozzuk és egy nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle.
Letakarjuk, és kb. fél órát kelesztjük.
A tésztát kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú formákra szaggatjuk.
Forró olajban frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, hűtőbe tároljuk és 1 héten keresztül bármikor süthetünk belőle. A fagyasztóba is eltehető!
(Olajos kézzel szoktam gombócokat szedni belőle, és egy olajos tányéron kilapogatom.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése