2011. július 16., szombat

Fekete rózsa

Nagy szeretettel köszöntöm, a 5. rendszeres olvasómat, örülök, hogy itt vagy ANIKÓ!!
Nagy szeretettel köszöntöm, a 6. rendszeres olvasómat, örülök, hogy itt vagy RITA!!

Ez a recept, is régről való, szintén az Nlc-ről. 

Hozzávalók:

Tészta:
  • 60 dkg. liszt
  • 10 dkg. vaj
  • 30 dkg. porcukor
  • 1 tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • pici szódabikarbóna
  • tej.

Ezeket az anyagokat annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy  nyújtható tésztát kapjunk.  
Hat részre osztjuk, kettő kicsit nagyobb legyen, amit lapban sütünk meg tepsi hátán. 
A négy kisebbet kinyújtjuk, és a következő töltelékkel egyenként mindegyiket megtöltjük, mint a bejglit. 


Töltelék:
  • 20dkg. darált mák
  • 20 dkg. liszt
  • 10 dkg. vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 dl. tej
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 citrom héja
  • 2 db. reszelt alma. 
 
A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük, mind a négy lapot megtöltjük, és, feltekerjük, egymás mellé helyezzük a  tepsiben, hogy összesüljön. 
Nem kell szétválasztani, sütés után egyben ki kell borítani, és hagyni kell kihűlni.
Nem kell a tetejét semmivel megkenni!
A következő krém az összeállításhoz kell:


Krém:
  • 1 l. tej
  • 3 cs. vaníliás pudingpor
  • 25 dkg. margarin
  • 25 porcukor.

A tejben megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt, a margarint a cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a pudingos masszát. 
A krém felét rákenjük az egyik lapra, rátesszük a  mákost, rákenjük a  maradék krémet, és végül a másik lapot.
Tetejére csokimáz, vagy porcukor kerülhet.


6 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon guszta, meg tudnék enni pár darabot, még így késő este is.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! Valahogy ha sütievésről va szó, sosincs késő. :D
    Finom süti, nem is tartott nálunk se sokáig! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon érdeses, szép lett.

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű lett!!! Nekem is van egy fekete rózsa sütim, kicsit más, nna, még egy kicsit gyönyörködöm a látványban...

    VálaszTörlés
  5. Vicuska!
    Köszönöm! :) Gyönyörködj csak nyugodtan. :D

    VálaszTörlés