Nagy szeretettel köszöntöm, a 6. rendszeres olvasómat, örülök, hogy itt vagy RITA!!
Ez a recept, is régről való, szintén az Nlc-ről.
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg. liszt
- 10 dkg. vaj
- 30 dkg. porcukor
- 1 tojás
- 1 cs. sütőpor
- pici szódabikarbóna
- tej.
Ezeket az anyagokat annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
Hat részre osztjuk, kettő kicsit nagyobb legyen, amit lapban sütünk meg tepsi hátán.
A négy kisebbet kinyújtjuk, és a következő töltelékkel egyenként mindegyiket megtöltjük, mint a bejglit.
Töltelék:
- 20dkg. darált mák
- 20 dkg. liszt
- 10 dkg. vaj
- 25 dkg porcukor
- 2 dl. tej
- 1 cs. sütőpor
- 1 citrom héja
- 2 db. reszelt alma.
A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük, mind a négy lapot megtöltjük, és, feltekerjük, egymás mellé helyezzük a tepsiben, hogy összesüljön.
Nem kell szétválasztani, sütés után egyben ki kell borítani, és hagyni kell kihűlni.
Nem kell a tetejét semmivel megkenni!
A következő krém az összeállításhoz kell:
Krém:
- 1 l. tej
- 3 cs. vaníliás pudingpor
- 25 dkg. margarin
- 25 porcukor.
A tejben megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt, a margarint a cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk a pudingos masszát.
A krém felét rákenjük az egyik lapra, rátesszük a mákost, rákenjük a maradék krémet, és végül a másik lapot.
Tetejére csokimáz, vagy porcukor kerülhet.
Hát ez nagyon guszta, meg tudnék enni pár darabot, még így késő este is.
VálaszTörlésKöszönöm! Valahogy ha sütievésről va szó, sosincs késő. :D
VálaszTörlésFinom süti, nem is tartott nálunk se sokáig! :)
Nagyon érdeses, szép lett.
VálaszTörlésKöszönöm Kati! :)
VálaszTörlésGyönyörű lett!!! Nekem is van egy fekete rózsa sütim, kicsit más, nna, még egy kicsit gyönyörködöm a látványban...
VálaszTörlésVicuska!
VálaszTörlésKöszönöm! :) Gyönyörködj csak nyugodtan. :D