2013. július 3., szerda

Teljes kiőrlésű zsemle




Sütőporos, eléggé sűrű, de finom, gyors zsemle reggelire. A recept forrása az egyik receptes újságom.


Hozzávalók:
  • 25 dkg. liszt
  • 15 dkg. teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 tk. só
  • 2 tk. sütőpor
  • 2,2 dl. tej
  • 8 dkg. olvasztott vaj/margarin
  • + margarin a tepsi kenéséhez, és kevés tej a zsemle lekenéséhez.


Elkészítés:

Tegyük tálba a liszteket, a sót, a sütőport.
Nyomjunk a közepébe mélyedést és öntsük bele a tej és az olvasztott vaj keverékét.
keverjük össze, majd dolgozzuk rugalmas tésztává.
Osszuk 4 részre, formázzunk gömböket, majd helyezzük kivajazott tepsibe.
Késsel vágjuk be kereszt alakban, majd kenjük át tejjel.
200 C fokra előmelegített sütőben süssük 30- 40 percig, majd hagyjuk kihűlni.



Jó étvágyat! :) 

6 megjegyzés:

  1. De jól néz ki! :) Tényleg gyors, kicsit kell csak hamarabb kelni, és asztalon van reggelire a friss zsemle! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! :) Igen ez így is történt. :)

      Törlés
  2. Nagyon klassz, külön tetszik a formájuk, olyanok, mint a kis virágok:) Olyasmi lehet állagban, mint az ír szódás kenyér:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! :) Valószínűleg, de olyat még nem sütöttem, viszont tervben van az is. :)

      Törlés
  3. Sütőporos? Meg nem mondtam volna. Nagyon szépek, akár kis koronák!

    VálaszTörlés